Θα αποτεφρωθεί η σωρός της Amy - Αντιδράσεις από fans!

26.07.2011
Σήμερα θα κηδευτεί σε ιδιωτική τελετή η Amy Winehouse σε στενό κύκλο σύμφωνα με την εβραϊκή παράδοση. Η σωρός της Amy, κατά το Εβραϊκό τυπικό θα αποτεφρωθεί σήμερα στο Golders Green, στο βόρειο Λονδίνο σε ώρα που ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί.

Σήμερα θα κηδευτεί σε ιδιωτική τελετή η Amy Winehouse σε στενό κύκλο σύμφωνα με την εβραϊκή παράδοση. Η σωρός της Amy, κατά το Εβραϊκό τυπικό θα αποτεφρωθεί σήμερα στο Golders Green, στο βόρειο Λονδίνο σε ώρα που ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί.

Oι αντιδράσεις
εν τω μεταξύ από τους fan της για την αποφαση των γονιών της να αποτεφρώσουν το σώμα της πληθαίνουν. Οι ίδιοι οι γονείς της πάντως υποστηρίζουν ότι αυτό ήταν επιθυμια της ίδιας της Amy, ενώ οι στάχτες της μερικώς θα αναμειχθούν με της αγαπημένης της γιαγιάς Cynthia, που έφυγε το 2006, ενώ κάποιο μέρος τους θα σταλεί στη Σάντα Λουτσία, οπου πέρασε μία πολύ δύσκολη περιοδο κανοντας αποτοξίνωση μετά το διαζύγιό της με τον Blake Fielder-Civil.

Οσον αφορά το θάνατό της, η Αστυνομία δήλωσε ότι ο αυτός «δεν κρίνεται ύποπτος», ωστόσο, τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής που ολοκληρώθηκε χθες δεν ήταν επαρκή για να δείξουν τα ακριβή αίτια του θανάτου της, με την πλήρη τοξικολογική έκθεση να χρειάζεται δύο με τέσσερις εβδομάδες ώστε να δώσει τις τελικές απαντήσεις, στο τι ήταν τελικά αυτό που οδήγησε στο θάνατο τη νεαρή τραγουδίστρια. Η αστυνομία που έχει ήδη κάνει λόγω για ανυπαρξία απαγορευμένων ουσιών μέσα από το σπίτι της, αναφέρει επίσης πως δε βρήκε ενδείξεις που να συνηγορούν ότι έγινε εγκληματική ενέργεια εις βάρος της 27χρονης Amy. Ωστόσο, η επικεφαλής των ερευνών αξιολόγησε την υπόθεση με κωδική ονομασία Section 20, κάτι το οποίο σημαίνει πως προέκυψαν ευρήματα που παραπέμπουν σε «αφύσικο ή βίαιο θάνατο ή σε συνθήκες που χρίζουν περαιτέρω έρευνας». Οι ανακρίσεις για την υπόθεση διακόπηκαν μέχρι τις 26 Οκτωβρίου.

Όπως έχει γίνει γνωστό, όταν κατέφτασε το ασθενοφόρο, το σώμα της Amy είχε ήδη υποστεί μυική ακαμψία, με τις πληροφορίες να λένε πως είχε αφήσει την τελευταία της πνοή περίπου 6 ώρες πριν την εντοπίσει ο σωματοφύλακάς της...

Τα δημοσιεύματα τη θέλουν να είχε κάνει χρήση ενός σκληρού συνδυασμού ναρκωτικών και αλκοόλ αργά το βράδυ της Παρασκευής προτού βρεθεί νεκρή στο διαμέρισμά της στο βόρειο Λονδίνο το μεσημέρι του Σαββάτου. Ως αιτία του θανάτου το People αναφέρει ένα μοιραίο «κοκτέιλ» από κοκαΐνη, «έκστασι» και κεταμίνη. Παράλληλα, σημειώνεται το χρόνιο πρόβλημά της με το αλκοόλ, το οποίο, σε συνδυασμό με τα ναρκωτικά, μπορεί να επιτάχυνε τη διαδικασία του θανάτου.

Οι γείτονες της στο Camden ανέφεραν ότι την έβλεπαν τις τελευταίες μέρες να κυκλοφορεί στη γειτονιά σε κατάσταση μόνιμης μέθης. Την ίδια στιγμή, φίλοι της δηλώνουν στη Sunday Mirror ότι αιτία του θανάτου της ήταν ένα «χαλασμένο» χάπι «έκστασι», σε συνδυασμό με μια μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Προσθέτουν μάλιστα ότι η άτυχη τραγουδίστρια έπασχε από εμφύσημα. Χαρακτηριστικά, ένας φίλους της δηλώνει: «Δεν είχε πρόβλημα με την κοκαΐνη, μπορούσε να κάνει τεράστιες ποσότητες και να μην καταλαβαίνει τίποτα. Αυτό που την σκότωσε ήταν ένα "σκάρτο" χάπι».

Όποια κι αν ήταν η αιτία του θανάτου της, πάντως τίποτα δεν εμπόδισε εκατοντάδες φίλους και θαυμαστές της να βρεθούν συγκινημένοι, έξω από το σπίτι της και να αφήσουν λουλούδια, κιθάρες, κεριά, γράμματα, αλκοόλ, τσιγάρα και φωτογραφίες της, δείχνοντας με τον τρόπο τους ότι δεν θα την ξεχάσουν ποτέ...

Ο πατέρας της τραγουδίστριας και η μητέρα της δήλωσαν από κοινού: «Η οικογένειά μας από την απώλεια της Amy έχασε κυριολεκτικά την περιουσία της. Ήταν η Amy όμορφη κόρη, αδελφή, ανιψιά. Αφήνει ένα πολύ μεγάλο κενό στις ζωές μας». Παράλληλα, η οικογένεια ζήτησε «σεβασμό της ιδιωτικής ζωής» της.

Τραγική φιγούρα στη ζωή της Amy Winehouse υπήρξε ο 34χρονος φίλος της και σκηνοθέτης, Reg Traviss, με τον οποίο χώρισαν τον περασμένο μήνα, λίγο πριν η 27χρονη εισαχθεί σε κλινική αποτοξίνωσης από το αλκοόλ. Κοινοί τους φίλοι αναφέρουν ότι η Amy ήταν απαρηγόρητη, καθώς και ότι ο Reg είχε επανειλημμένα προσπαθήσει να την βοηθήσει να «ξεμπλέξει» από το ποτό και τα ναρκωτικά, αλλά είχε κουραστεί να την βλέπει να παλεύει χωρίς αποτέλεσμα με τους εσωτερικούς δαίμονές της...

Ο Reg Traviss μίλησε για τον πόνο που νιώθει μετά το χαμό της μέχρι πρότινος αγαπημένης του στη βρετανική εφημερίδα Τhe Sun: «Οι τρεις τελευταίες ημέρες ήταν εφιάλτης. Έχουμε υποστεί μία τεράστια απώλεια και τώρα επιθυμώ να ηρεμήσω. Δεν μπορώ να περιγράψω τι περνάω, όμως θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εκείνους που πενθούν για τον χαμό της Amy, ενός υπέροχου ανθρώπου και μεγάλης μου αγάπης. Έχασα τον άνθρωπό μου, που τόσο αγαπούσα».

Ο Traviss πρόσθεσε επίσης ότι η Winehouse περίμενε με ανυπομονησία να βρεθεί στο γάμο ενός φιλικού προσώπου της, την Κυριακή -μία μέρα πριν πεθάνει, δηλαδή- και ήταν αναποφάσιστη σχετικά με τι να φορέσει. «Η Amy είχε βγάλει τα φορέματά της, στην προσπάθεια της να βρει το πιο ταιριαστό για την περίσταση. Ήθελε πολύ να είναι εκεί».

Ε.Σ.

*γίνε twitter follower του e-go timeout εδώ!
*Ακολούθησέ μας στο Facebook εδώ!