Οι στίχοι του Bowie γίνονται παιδικό βιβλίο

01.09.2011
O David Bowie κουβαλάει στα χέρια του κάποιους από τους τόμους της μουσικής ιστορίας και αν προσπαθήσει να δηγηθεί τη ζωή του θέλει άπειρες ώρες. O γραφίστας Andrew Kolb δεν έμεινε απλά να τον θαυμάζει αλλά σκέφτηκε μία πρωτότυπη ιδέα για το πώς να συνδυάσει την ιστορία ενός κλασσικού κομματιού του

O David Bowie κουβαλάει στα χέρια του κάποιους από τους τόμους της μουσικής ιστορίας και αν προσπαθήσει να δηγηθεί τη ζωή του θέλει άπειρες ώρες. O γραφίστας Andrew Kolb δεν έμεινε απλά να τον θαυμάζει αλλά σκέφτηκε μία πρωτότυπη ιδέα για το πώς να συνδυάσει την ιστορία ενός κλασσικού κομματιού του με εικόνες. Πήρε τους στίχους από το "Space Oddity" που είχε κυκλοφορήσει τότε πίσω στο 1969, μελέτησε όλες τις διασκευές του κι έφτιαξε ένα παιδικό βιβλίο με το ίδιο όνομα το οποίο είναι προς το παρόν διαθέσιμο σε ψηφιακή μορφή εδώ.

"Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνω ήταν να δημιουργήσω εικόνες που ν αντιστοιχούν στους στίχους και το άλλο να προσπαθήσω όλο αυτό να λειτουργήσει σαν μία visual ιστορία. Ήταν πραγματικά πολύ κουλ ν’ ακούω όλες αυτές τις διαφορετικές εκδοχές τους τραγουδιού και αυτή η προσέγγιση δημιούργησε μια πρώτη δυσκολία σε επίπεδο επιλογής αλλά τελικά επιλέχθηκε αυτή που μπορούσε να προσφέρει έδαφος για εικόνες. Πως μπορείς να μη διασκεδάζεις όταν σχεδιάζεις διαστημικές στολές και κάψουλες μεταφοράς του μέλλοντος;!".είπε ο Kolb στη συνέντευξη του στο Wired κι ελπίζει να δει το βιβλίο του και σε κανονική έκδοση στο άμεσο μέλλον.

Κ.Π