One man, two guvnors, μία σπαρταριστή κωμωδία στο Μέγαρο

05.09.2011
H σπαρταριστή κωμωδία του Ρίτσαρντ Μπιν «One man, two guvnors» βασισμένη στον Υπηρέτη δυο αφεντάδων του Κάρλο Γκολντόνι θα αναμεταδοθεί από τη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας στις 15 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής της Αθήνας. Τη νέα αυτή παραγωγή υπογράφει σκηνοθετικά ο Νίκολας Χάιτνερ καλλιτεχνικός διευθυντής του National Theatre. Η μουσική, ενορχηστρωμένη σε στυλ λαϊκής μπάντας είναι του Γκραντ Ολντιγκ.

H σπαρταριστή κωμωδία του Ρίτσαρντ Μπιν «One man, two guvnors» βασισμένη στον Υπηρέτη δυο αφεντάδων του Κάρλο Γκολντόνι θα αναμεταδοθεί από τη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας στις 15 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής της Αθήνας.

Τη νέα αυτή παραγωγή υπογράφει σκηνοθετικά ο Νίκολας Χάιτνερ καλλιτεχνικός διευθυντής του National Theatre. Η μουσική, ενορχηστρωμένη σε στυλ λαϊκής μπάντας είναι του Γκραντ Ολντιγκ.

Η δράση του έργου έχει τοποθετηθεί στο Μπράιτον του 1963, με ήρωα, έναν αποτυχημένο οργανοπαίκτη λαϊκής ορχήστρας τον Φράνσις Χένσαλ – που τον υποδύεται ο εκπληκτικός Τζέιμς Κόρντεν – που βρίσκεται να δουλεύει για δύο αφεντικά. Το πρώτο, η Ρέιτσελ Κραμπ, έχει μεταμφιεστεί: φορά ανδρικά ρούχα και παριστάνει ότι είναι ο δίδυμος αδελφός της, ένας γκάνγκστερ που σκοτώθηκε πρόσφατα. Το άλλο αφεντικό είναι ένας υπεροπτικός δανδής, ο Στάνλει Στάμπερς, που ήταν εκείνος που σκότωσε τον αδελφό της Ρέιτσελ και είναι κρυφός εραστής της. Κανένα από τα αφεντικά του Φράνσις δεν ξέρει ότι το άλλο βρίσκεται στην πόλη, καθώς ο πρόθυμος ‘υπηρέτης’ τους τρέχει από τον ένα στον άλλο και στην πιο φημισμένη σκηνή του έργου, σερβίρει γεύμα και στους δύο συγχρόνως.

Στην ξεκαρδιστική αυτή φάρσα απολαυστική είναι η ερμηνεία του Τζέιμς Κόρντεν στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Ολιβερ Κρις ενσαρκώνει τον κακομαθημένο Στάνλει και την μεταμφιεσμένη σε άνδρα Ρέιτσελ ερμηνεύει η Τζεμίνα Κούπερ.

Το Μέγαρο Μουσικής συγκαταλέγεται στο δίκτυο των αιθουσών του Νational Theatre Live, που με τη βοήθεια της υψηλής ευκρίνειας τεχνολογίας, προσφέρει τη μοναδική εμπειρία της απευθείας παρακολούθησης θεατρικών παραστάσεων.

Το πρόγραμμα “National Theatre Live”, που διανύει την τρίτη χρονιά του, είναι μία ρηξικέλευθη πρωτοβουλία ώστε να αναμεταδίδονται τα καλύτερα έργα των βρετανικών θεάτρων σε αίθουσες ανά τον κόσμο. Μετά την τεράστια απήχηση που είχαν στο αθηναϊκό θεατρόφιλο κοινό οι τρεις πρώτες δορυφορικές μεταδόσεις των έργων “Βασιλιάς Ληρ”, “Φράνκενσταϊν” και «Ο Βυσσινόκηπος», τα εισιτήρια των οποίων εξαντλήθηκαν αμέσως, το Μέγαρο συνεχίζει και φέτος τη συνεργασία του με το Royal National Theatre.

ΙΝFO:
Πότε: Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου (ώρα έναρξης: 21:00)

Τι: Richard Bean: «One man, two guvnors»

Με αγγλικούς υπότιτλους.

Γενική είσοδος: €14,00 – Φοιτητικά € 7,00
Έναρξη προπώλησης: Πέμπτη 25 Αυγούστου

Που: Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη- Μέγαρο Μουσικής Αθηνών