Υποψήφιο για το ευρωπαϊκό βραβείο το Μουσείο Καζαντζάκη

05.09.2011
Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη στη Μυρτιά Ηρακλείου Κρήτης είναι υποψήφιο για το βραβείο "Ευρωπαϊκό Μουσείο της χρονιάς 2012".

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη στη Μυρτιά Ηρακλείου Κρήτης είναι υποψήφιο για το βραβείο "Ευρωπαϊκό Μουσείο της χρονιάς 2012".

Ο σχετικός διαγωνισμός, για το συγκεκριμένο βραβείο που έχει καθιερωθεί από το 1977, διοργανώνεται κάθε χρόνο από το European Museum Forum και τελεί υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Το Μουσείο Καζαντζάκη, το οποίο επισκέφθηκαν πρόσφατα μέλη της κριτικής επιτροπής, θα ανταγωνιστεί με άλλα 57 μουσεία από 19 ευρωπαϊκές χώρες. Η διαδικασία αξιολόγησης θα ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2012 στην πόλη Penafiel της Πορτογαλίας, όπου θα ανακοινωθεί και το βραβευθέν μουσείο.

Εκπαίδευση ενηλίκων
Από το Μουσείο Καζαντζάκη υπάρχουν κι άλλες καλές ειδήσεις. Συγκεκριμένα εγκρίθηκε από το Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών το αίτημα συμμετοχής του στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Διά Βίου Μάθησης "Grund-tvig".

Στο πλαίσιο αυτό το μουσείο συμπράττει με Γερμανία, Εσθονία, Λουξεμβούργο, Ουγγαρία και Φινλανδία, με σκοπό τη συνεργασία και την ανταλλαγή εμπειρίας στην εκπαίδευση ενηλίκων.

Επίσης, το Μουσείο Καζαντζάκη συμμετέχει στο ντοκιμαντέρ "Νίκος Καζαντζάκης, ένας ανήσυχος ταξιδευτής", σε σενάριο/σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάκου, το οποίο θα πάρει μέρος στο 1ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών, στο Σικάγο (29 Σεπτεμβρίου - 2 Οκτωβρίου).