"Χωρίζουμε, νιώθοντας ευγνωμοσύνη"

22.09.2011
Ύστερα από 31 χρόνια κοινής πορείας, oι REM ανακοίνωσαν τη διάλυσή τους.

Ύστερα από 31 χρόνια κοινής πορείας, oι REM ανακοίνωσαν τη διάλυσή τους. "Χωρίζουμε, νιώθοντας ευγνωμοσύνη, πληρότητα και δέος μπροστά σε όσα έχουμε καταφέρει. Σε όσους ένιωσαν ποτέ συγκίνηση από την μουσική μας, απευθύνουμε τις βαθύτατες ευχαριστίες", αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση τα μέλη του συγκροτήματος. Την είδηση της διάλυσης τους ανήρτησαν οι REM στην επίσημη ιστοσελίδα τους http://remhq.com αλλά και στις σελίδες τους στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

«Ελπίζουμε οι fans να καταλάβουν ότι δεν ήταν μια εύκολη απόφαση. Όμως όλα τα πράγματα έχουν ένα τέλος. Και αυτό το τέλος θέλαμε να το κάνουμε σωστά, να το κάνουμε με τον δικό μας τρόπο», έγραψε σε μήνυμα ο Michael Stipe.

«Ξέρει κανείς να συμμετέχει σε ένα πάρτυ όταν ξέρει πότε έχει φτάσει η ώρα να φύγει» έγραψε χαρακτηριστικά ο Stipe.

Το συγκρότημα, που ξεκίνησε από την Αθήνα της Τζόρτζια στις ΗΠΑ το 1981, μπήκε στον αστερισμό των μεγάλων ονομάτων στη δεκαετία του '90 και παρέμεινε έκτοτε ψηλά στη λίστα των πιο αγαπημένων συγκροτημάτων ανά την υφήλιο.

Oι R.E.M. δημιουργήθηκαν το 1980 στην Αθήνα της Georgia και αποτέλουνταν ως και σήμερα από τον τραγουδιστή Michael Stipe, τον κιθαρίστα Peter Buck, και τον μπασίστα Mike Mills και τον ντράμερ Bill Berry. Ο τελευταίος αποχώρησε από το συγκρότημα το 1996.

Μεταξύ των album που χάρισαν δόξα στους REM είναι και τα “Out of Time” και “Automatic for the People”, από την δεκαετία του 1990. Ανάμεσα στις μεγάλες τους επιτυχίες είναι και τα τραγούδια “Losing My Religion”, “Everybody Hurts”, “The One I Love”, και πολλά άλλα.

Τρία από τα άλμπουμ τους στη δεκαετία του 90 έγιναν πλατινένια στις ΗΠΑ, ενώ η τελευταία τους δουλειά "Collapse into Now" κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2011.

Το 2007 κατέκτησαν τη δική τους θέση στο "Rock and Roll Hall of Fame".