"Ευγενείς Αγωνίες" στο Από Μηχανής

16.12.2011
Ο μονόλογος «Ευγενείς Αγωνίες» του Σωτήρη Σαμπάνη, που έχει βραβευθεί με το Α΄ Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου από το Υπουργείο Πολιτισμού το 2009, παρουσιάζεται από τις 7 Ιανουαρίου στο Από Μηχανής Θέατρο.

Ο μονόλογος «Ευγενείς Αγωνίες» του Σωτήρη Σαμπάνη, που έχει βραβευθεί με το Α΄ Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου από το Υπουργείο Πολιτισμού το 2009, παρουσιάζεται από τις 7 Ιανουαρίου στο Από Μηχανής Θέατρο.

Μέσα από τις ταραγμένες περιόδους της μεταπολεμικής Ελλάδας, η ηρωίδα διανύει ενώπιόν μας τρεις φάσεις της ζωής της με μια σπαρακτική, αφοπλιστικά αληθινή φωνή.
Η Ισμήνη μικρή. Λατρεύει να ξηλώνει κλωστή-κλωστή ξεφτισμένα μαντηλάκια, να βλέπει τους καπνούς από τα τσιγάρα που κάνουν ωραία σχήματα στο φως της μηχανής στον κινηματογράφο, να μετράει μέχρι το εβδομήντα πέντε για να ξαναγεμίσει το καζανάκι, να ανοίγει το ραδιόφωνο για να ακούσει τραγούδια και θέατρο.
Η Ισμήνη ενήλικη. Μένει με τα αδέλφια της στην Αθήνα. Δουλεύει σε μια βιοτεχνία παιχνιδιών. Ερωτεύεται, χωρίζει, μένει δώδεκα μέρες νηστική, με τσιγάρα, νερό και αναμνήσεις μόνο.

Η Ισμήνη μεγαλύτερη και παντρεμένη. Ο άντρας της λέει ότι θα χωρίσουν την ώρα που πρέπει και όλες οι καμπάνες του κόσμου χτυπούν χαρμόσυνα μέσα της. Και χωρίζει. Και πιστεύει πως από φόβο σμίγουν οι άνθρωποι, από φόβο φτιάχνουν οικογένεια… από φόβο χτίζουν σπίτια… Το φόβο τους στεγάζουν εκεί μέσα...

Σε πρώτη παρουσίαση στην Ελλάδα


Σκηνοθεσία: Τάκης Τζαμαργιάς
Σκηνικά – Κοστούμια: Νίκος Αναγνωστόπουλος
Φωτισμοί: Σοφία Αλεξιάδου
Ερμηνεύει: η Σοφία Σεϊρλή

Το έργο θα εκδοθεί μαζί με επίμετρο από τις εκδόσεις Αιγόκερως

Πληροφορίες: Από Μηχανής θέατρο, Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο, Αθήνα, 104 36

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: Από 7 Ιανουαρίου 2012

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: Σάββατο 20.00, Κυριακή 21.30, Δευτέρα 21.30, Τρίτη 21.30

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΑΜΕΙΟΥ: 210 5231131

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Κανονικό: 15 ευρώ
Φοιτητικό: 10 ευρώ

Κάθε Δευτέρα ένα εισιτήριο για δύο παραστάσεις: Ευγενείς Αγωνίες του Σωτήρη Σαμπάνη και Την Τρίτη στο σούπερ-μάρκετ του Εμμανουέλ Νταρλέ

ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΚΗΝΗΣ: 50 άτομα

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)