Χιονάτη εναντίον Κραυγής στην «Πινακοφρίκη»

27.12.2011
Tι κοινό μπορεί να έχει η Τζοκόντα του Ντα Βίντσι με τον Ναύτη του Τσαρούχη; Η Χιονάτη της Ντίσνεϊ και η Κραυγή του Μουνκ, πόσο καλές φίλες μπορεί να γίνουν;

Tι κοινό μπορεί να έχει η Τζοκόντα του Ντα Βίντσι με τον Ναύτη του Τσαρούχη; Η Χιονάτη της Ντίσνεϊ και η Κραυγή του Μουνκ, πόσο καλές φίλες μπορεί να γίνουν; Ο Ντόριαν Γκρέι τι ρόλο βαράει ανάμεσά τους; Η κωμωδία της Κατερίνας Νικολοπούλου και του Δημήτρη Πιέτρη, «Πινακοφρίκη», έρχεται στις 6 Ιανουαρίου στο θέατρο «Προσκήνιο» για να δώσει απαντήσεις σε όλα αυτά τα κρίσιμα ερωτήματα!

Το έργο αποτελεί μια σύγχρονη αλληγορική κωμωδία όπου πέντε διάσημα έργα Τέχνης, η Τζοκόντα του Λεονάρντο ντα Βίντσι, η Κραυγή του Μουνκ, ο Ναύτης του Γιάννη Τσαρούχη, η Χιονάτη από το παραμύθι και ο Ντόριαν Γκρέι του Οσκαρ Ουάιλντ ζωντανεύουν στο υπόγειο ενός μεγάλου συλλέκτη. Στην προσπάθειά τους να ενανθρωπιστούν, αποκτούν όλα τα αρνητικά στοιχεία που απορρέουν από αυτή τη διαδικασία. Μίση, πάθη, φοβίες, έρωτες εισβάλλουν στη ζωή τους και τους οδηγούν σε τραγελαφικές καταστάσεις.

Θα μάθουμε επιτέλους ποια ήταν η Τζοκόντα; Τι προσπαθεί να μας φωνάξει από τον πίνακά της η Κραυγή; Η Χιονάτη ήθελε στα αλήθεια να ζήσει με τον πρίγκιπα; Πόσα κοινά έχει ο Ναύτης με τον σύγχρονο Ελληνα; Γιατί δεν γερνάει ο Ντόριαν Γκρέι; Οι ήρωές μας θα αποκαλύψουν τα αιώνια μυστικά τους προκειμένου να εκπληρωθεί μια ευχή τους. Τη μουσική έγραψε για την παράσταση ο Αντώνης Μιτζέλος.

Η σκηνοθεσία είναι του Στέφανου Κοντομάρη, τα σκηνικά και η εικαστική επιμέλεια του Γιάννη Σπανόπουλου και τα κοστούμια του Αχιλλέα Νάλτσα. Παίζουν (με σειρά εμφάνισης) οι: Ευτυχία Φαναριώτη, Ελλη Μερκούρη, Αναστάσης Κολοβός, Κατερίνα Νικολοπούλου, Δημήτρης Πιέτρης.