Κοκαΐνη "έδειξε" η τοξικολογική της Γουίτνεϊ

23.03.2012
Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή, ο θάνατος της 48χρονης σταρ οφείλεται σε κατάχρηση κοκαΐνης.

Όπως διέρρευσε το βράδυ της Πέμπτης στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, η Γουίτνεϊ Χιούστον (Whitney Houston) είχε κοκαΐνη στον οργανισμό της, αφού βρέθηκε νεκρή στη μπανιέρα του ξενοδοχείου της τον περασμένο μήνα.

Μέχρι πρότινος, οι αρχές γνώριζαν ότι το ίνδαλμα της ποπ βυθίστηκε στο νερό μετά από καρδιακή προσβολή, αλλά τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης έδειξαν σαφώς πλέον πως τα ναρκωτικά ήταν αυτά που οδήγησαν στον θάνατο της.

Πράγματι, εκείνη τη μοιραία νύχτα, η Γούιτνεϊ υπέστη ένα σοβαρό καρδιακό επεισόδιο, αλλά η αιτία του επεισοδίου δεν είναι άλλη από την κοκαΐνη.

Μετά την κοινοποίηση του πορίσματος από τον επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας του Λος Άντζελες, Κρεγκ Χάρβεϊ (Craig Harvey) η οικογένεια της Χιούστον εξέδωσε ανακοίνωση που λέει ότι: "Στεναχωρηθήκαμε με τα αποτελέσματα της τοξικολογικής, ωστόσο χαιρόμαστε που έχουμε μια απάντηση".

Σύμφωνα με το κοσμικό σάιτ ΤΜΖ, η μητέρα της Γουίτνεϊ, Σίσι (Cissy) έχει σοκαριστεί γνωρίζοντας ότι η κόρη της έκανε χρήση ναρκωτικών όταν πέθανε, ενώ η ίδια φέρεται να πιστεύει ότι αυτό το πισωγύρισμα οφειλόταν στο στρες της επανεμφάνισης της, παρότι φαινόταν νηφάλια στα γυρίσματα του Sparkle.

Πιο συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, Εντ Γουίντερ (Ed Winter) είπε ότι η επίσημη αιτία του θανάτου της τραγουδίστριας ήταν ο πνιγμός. Αλλά ο ίδιος πρόσθεσε πως η βαριά καρδιοπάθεια και η χρήση κοκαΐνης από τη σταρ συνέβαλαν στον θάνατο της.

Επίσης, ο επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ότι το πόρισμα δείχνει "χρόνια χρήση κοκαΐνης από την κυρία Χιούστον", ενώ υπήρξε "υψηλή δόση κοκαΐνης στον οργανισμό της, την οποία πήρε λίγο πριν καταρρεύσει".

Σύμφωνα με το ίδιο πόρισμα, στον οργανισμό της Χιούστον βρέθηκαν επίσης ίχνη μαριχουάνας, ίχνη του αντικαταθλιπτικού Xanax, καθώς και κάποιων κοινών παυσίπονων, τα οποία όμως δεν συντέλεσαν ευθέως στον θάνατο της.

Η αρχές πιστεύουν τώρα ότι το πιθανότερο είναι πως η Χιούστον υπέστη καρδιακή προσβολή που την έκανε να χάσει τις αισθήσεις της εκείνη τη μοιραία νύχτα στο ξενοδοχείο Beverly Hilton, καθώς η μακρόχρονη χρήση κοκαΐνης είχε προκαλέσει σκλήρυνση στις αρτηρίες της.

Ωστόσο, αντίθετα με τις αρχικές εκτιμήσεις, το αλκοόλ έχει αποκλειστεί ως συστατικό του θανατηφόρου κοκτέιλ που σκότωσε την θρυλική ντίβα, ενώ η κοκαΐνη δεν υπήρξε ανάμεσα στα ευρήματα που συλλέχτηκαν από το δωμάτιο της.

Η επίσημη ανακοίνωση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας θα εκδοθεί σε δύο εβδομάδες.