O Πολ Γουέλερ επιστρέφει με 11ο άλμπουμ!

04.04.2012
Τριάντα χρόνια μετά τη διάλυση της μπάντας του The Jam, the Modfather επιστρέφει με το “Sonik Kicks”.

Το 11ο σόλο στούντιο άλμπουμ του έρχεται αμέσως μετά το υποψήφιο για Mercury Prize “Wake Up The Nation”(2010), –και είναι ένας δίσκος όπου ο Γουέλερ συνδυάζει την pop μουσική, με ήχους jazz, dub, προοδευτικού γερμανικού rock (krautrock), ψυχεδέλειας ακόμη και με μια αίσθηση flamenco–, σε αναζήτηση όπως πάντα «ενός προσωπικού ήχου του 21ου αιώνα».

Ηχογραφώντας ως συνήθως στο δικό του στούντιο (Black Barn Studios), κάλεσε μερικούς όπως τους καλύτερους μουσικούς και φίλους του, όπως τους Νόελ Γκάλαχερ, Γρέιαμ Κόξον και Αζίζ Ιμπραϊμ να τον βοηθήσουν στο Sonik Kicks – άλλοτε παίζοντας οποιοδήποτε άλλο όργανο εκτός από αυτό που τους έκανε γνωστούς κι άλλοτε σαν μέλη της μπάντας με την οποία σχεδιάζει την περιοδεία του. Η γυναίκα του Χάνα Αντριους (Hanna Andrews) τραγουδάει μαζί του στο σκοτεινό reggae-dub “Study In Blue”, ενώ η κόρη του Λία (Leah) και ο γιος του Μακ (Mac) τον συνοδεύουν στο τελευταίο τραγούδι του δίσκου “Be Happy Children”.

Μετά το “Green”, το εναρκτήριο γεμάτο ενέργεια κομμάτι του δίσκου μπαίνουν οι ψυχεδελικές κιθάρες του “The Attic”, και η έκρηξη του “Kling I Klang” μετά το ιντερλούδιο του ορχηστρικού “Sleep Of The Serene” και το στοχαστικό “By The Waters”, απογειώνεται στο κλασικό Πολ Γουέλερ single, That Dangerous Age.

Ευφορία, γκάζια, αυτοσχεδιασμός, εγκαρδιότητα, ήχοι και μουσικές που τους νιώθεις να σε συνεπαίρνουν ξανά και ξανά και να σε ξυπνάνε, αυτό είναι το Sonik Kicks του Πολ Γουέλερ . Με κορυφαίες στιγμές τα tracks “That Dangerous Age”, “Around The Lake” & “Drifters” πάνω από το οποίο πλανάται το φάντασμα του Τζον Κολτρέιν (John Coltrane), ο Γουέλερ γράφει, παίζει μουσική και τραγουδάει με τους φίλους του και την οικογένειά του όπως έκανε άλλωστε μια ζωή, από τα 14του στους The Jam και εν συνεχεία στους Style Council και μετά solo, με τον ίδιο πάντα τρόπο: ακομπλεξάριστα, με φόρα, αισθητισμό, πειραματισμούς και υπέροχες μουσικές με φοβερή ενέργεια. Και κυρίως, αεικίνητος όπως πάντα και πάντα κοιτώντας μπροστά.

Tracklist:

1. Green
2. The Attic.
3. Kling I Klang
4 Sleep Of The Serene
5. By The Waters
6. That Dangerous Age
7. Study In Blue
8. Dragonfly
9. When Your Garden’s Overgrown
10. Around The Lake
11. Twilight
12. Drifters
13. Paperchase
14. Be Happy Children