Η πρώτη μεγάλη ήττα του Σάιμον Κάουελ

12.04.2012
Τα αφεντικά του ITV έκαναν πίσω στην απόφαση τους να αφήσουν το Britain’s Got Talent να έρθει αντιμέτωπο στην ώρα προβολής με το The Voice του BBC1.

To πρόγραμμα του Σάιμον Κάουελ (Simon Cowell) έχασε στη μάχη της τηλεθέασης το περασμένο Σαββατοκύριακο για πρώτη φορά και οι ιθύνοντες αναγκάστηκαν να αλλάξουν την ώρα προβολής του. Ελπίζουν πως αν το σόου μεταδίδεται αργότερα, θα ξανακερδίσει την πρώτη θέση στα νούμερα τηλεθέασης.

Το βρετανικό Ταλέντο θα ξεκινάει στις 8.30μμ στο ITV1 από τις 21 Απριλίου αντί στις 8.00μμ, ενώ το The Voice θα συνεχίσει να μεταδίδεται στις 7 μμ από το BBC1.

Και τα δύο προγράμματα πήγαν πολύ καλά, συγκεντρώνοντας περίπου 10 εκ. τηλεθεατές το καθένα, αλλά στο 20λεπτο που συμπίπτουν, το The Voice είχε 4 εκ. θεατές παραπάνω.

Το Σάββατο το BBC είχε μέσο όρο 9,5 εκ. κοινό ενώ το Βρετανία έχεις ταλέντο είχε 9,1, γεγονός που οδήγησε τον Σάιμον Κάουελ να συγχαρεί από το τουίτερ του τον Ντάνι Κοεν (Danny Cohen) του BBC 1, με ένα ποστ που έγραφε "Ελαφρώς εκνευρισμένα συγχαρητήρια στον Ντάνι και στο BBC".

Τα δυο κανάλια αλληλοκατηγορούνται για αθέμιτο ανταγωνισμό. Και τα δύο ισχυρίζονται πως το άλλο, επεδίωξε να συμπέσουν στην περίοδο του Πάσχα, με αποτέλεσμα μέχρι την τελευταία στιγμή και τα δύο κανάλια να μετακινούν τα προγράμματα τους προσπαθώντας να αποφύγουν την αντιμέτωπη κοντρα των ριάλιτι προγραμμάτων.

Ε.Σ.