Με κλεμμένο όνομα κάνουν καριέρα οι One Direction;

12.04.2012
Το boyband από τη Βρετανία αντιμετωπίζει τη Δικαιοσύνη για μια υπόθεση που αφορά στο όνομά τους!

Οι One Direction δέχθηκαν μήνυση από ένα αμερικάνικο γκρουπ που ισχυρίζεται ότι είχε πρώτο το όνομα αυτό. Οι αμερικάνοι One Direction υπέβαλαν μήνυση ζητώντας απότο Δικαστήριο να απαιτήσει από το γκρουπ του X Factor να αλλάξει το όνομά του!

Στα έγγραφα φαίνεται ότι οι Αμειρκάνοι σχηματίστηκαν το 2009, ένα χρόνο πριν καν οι Βρετανοί συναντηθούν!

Ισχυρίζονται ακόμη ότι ακόμη και το σήμα κατατεθέν τους έχει κατατεθεί στην αρμόδια Υπηρεσία (U.S. Patent and Trademark Office) πριν από την αντίστοιχη κατάθεση των βρετανών.

Μηνύουν επιπλέον και τη δισκογραφιή εταιρεία του Σάιμον Κάουελ (SyCo) αλλά και τη Sony Music ζητώντας αποζημίωση 1εκ δολαρίων.

Ο Κάουελ σχημάτισε το γκρουπ στο βρετανικό X Factor το 2010. Τα μέλη είχαν δηλώσει συμμετοχή ως σόλο ερμηνευτές, και ο Κάουελ τους έδωσε την ευκαιρία να συνεχίσουν ως boyband.

Τα αγόρια εδώ και λίγο καιρό απολαμβάνουν την επιτυχία τους στην Αμερική, μετά την κατάκτηση του Νο1 με το ντεμπούτο τους Up All Night.

Οι Καλιφορνέζοι από την άλλη, κρατούν ιδιαίτερα χαμηλό προφίλ.. ξεκίνησαν από το σχολείο και σύμφωνα με το website τους παίζουν μουσική σε τοπικά μπαράκια.

Στη Mail Online γράφει σήμερα: 'Πράγματι υπάρχει ένα θέμα με ένα τοπικό γκρουπ της Καλιφόρνια για το όνομα του γκρουπ. Οι μάνατζερ προσπάθησαν να λύσουν το θέμα φιλικά, αλλά οι Αμερικάνοι υπέβαλαν μήνυση και έτσι τώρα πια δεν έχουμε άλλη λυση από τη δικαστική οδό".

Εκπρόσωπος Τυπου της Syco δεν έχει κάνει δηλώσεις μέχρι τώρα.


Ε.Σ.