Πειραματικός Οιδίπους από το contACT ensemble

20.04.2012
Μια σκηνική, πειραματική προσέγγιση της τραγωδίας "Οιδίπους Τύραννος" του Σοφοκλή από το contACT ensemble στο ΑΝΕΤΟΝ στα πλαίσια του 1ου Θεατρικού Φεστιβάλ της Πόλης.

Μια σκηνική, πειραματική προσέγγιση της τραγωδίας "Οιδίπους Τύραννος" του Σοφοκλή από το contACT ensemble στο ΑΝΕΤΟΝ στα πλαίσια του 1ου Θεατρικού Φεστιβάλ της Πόλης.

Η τραγωδία καθεαυτή διαπραγματεύεται την άνοδο και την πτώση, την υπέρβαση και την τιμωρία, τη φιλοδοξία και την άγνοια, την καταστροφή του ατόμου, που αποφάσισε να αντιτεθεί στο θεοκρατικό κατεστημένο. Αυτός ο ίδιος που αγορεύθηκε σωτήρας της πόλης, ο ίδιος οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην αποπομπή. Ο ήρωας καταλήγει αντι-ήρωας, ο ισχυρός ηγέτης που εν τέλει φέρει το μίασμα, την αιτία του κακού. Η ασυνείδητη αυτοκαταστροφική του διάθεση , η τραγική ειρωνεία των πραγμάτων τον καθιστούν τραγικό πρόσωπο, ένα παγκόσμιο και διαχρονικό τραγικό πρόσωπο.

Αυτήν ακριβώς τη διαχρονικότητα και την επικαιρότητα της τραγωδίας αυτής πραγματεύεται και το εν λόγω project μέσα από δέκα εικόνες φορμαλιστικής σύνθεσης και σωματικής δράσης. Μια επανάσταση κόντρα στο κατεστημένο- κοινωνικό, πολιτικό κ.ό.κ., μια επανάσταση που αν και "αποτυχημένη", έχει αφήσει το στίγμα, την "συμ-πάθεια" προς την ιδέα της συνειδητοποιημένης, προσωπικής επανάστασης που ενσαρκώνεται μέσα από το πρόσωπο του Οιδίποδα, την ανάγκη για κάθαρση εσωτερική έστω και 2.500 χρόνια μετά.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΣΜΑΡΩ ΠΛΑΤΙΩΤΗ
ΣΚΗΝΙΚΑ- ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: contACT ensemble
ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ: ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
ΦΩΝΟΛΟΓΙΑ- ΦΩΝΗΤΙΚΟΙ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ: ΜΑΤΙΝΑ ΝΟΥΤΣΟΥ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΜΑΡΩ ΠΛΑΤΙΩΤΗ
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

ΝΑΤΑΣΑ ΒΛΕΜΜΑ, ΕΛΕΝΑ ΔΑΜΙΓΟΥ, ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΘΑΝΟΥ, ΒΑΓΙΑ ΚΑΠΟΥΣΙΔΟΥ, ΜΑΤΙΝΑ ΝΟΥΤΣΙΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΙΤΤΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ, ΝΑΥΣΙΚΑ ΣΤΑΘΗ, ΔΩΡΑ ΣΤΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΟΤΑΝΙΔΟΥ

Info

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ: 2-3-4 Μαΐου 2012
ΏΡΑ: 9μ.μ.
ΧΩΡΟΣ: Θέατρο Άνετον (Παρασκευοπούλου 42 & Κωνσταντινουπόλεως)
Γενική Είσοδος: 10 ευρώ
Τηλέφωνα Επικοινωνίας- Κρατήσεων: 2314 010237 & 6932 818583