Έφυγε από τη ζωή ο Τσακ Μπράουν

17.05.2012
Η μαύρη μουσική έχασε έναν μεγάλο μουσικό της στα 75 του χρόνια.

Ο πιο σημαντικός εκπρόσωπος της go go φανκ μουσικής, ο Τσακ Μπράουν (Chuck Brown) έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 χρονών μετά από σκληρή μάχη με την βαριά πνευμονία που τον ταλαιπωρούσε εδώ κι ένα μήνα. Ο Μπράουν ήταν εκείνος που ανακάλυψε το μουσικό είδος go go και συνδύασε μεταξύ τους τη φανκ με τη ντίσκο στα 70’s με βάση την Ουάσινγκτον και ξεκίνησε την καριέρα του ως κιθαρίστας.

Αρχικά το 1960 έπαιζε μαζί με τον Τζέρι Μπάτλερ (Jerry Butler) και τους Earls of Rhythm στη συνέχεια έγινε μέλος των Los Latinos και μετά από κάποια χρόνια ακολούθησε τον σόλο δρόμο. Οι μπάντες που τον επηρέασαν ήταν οι Big G and the Backyard Band, οι Rare Essence , Experience Unlimited , Little Benny and the Masters και οι Trouble Funk.

Ήταν εκείνος που έπαιξε πρώτη φορά με την κιθάρα Gibson ΕS -335 που την έλεγε Blondie, έχει κυκλοφορήσει 22 δίσκους με τον τελευταίο του να είναι ο We got this το 2010, χρονιά που ήταν υποψήφιος για το πρώτο του Grammy (Best R&B Performance By A Duo Or Group With Vocals), διασκεύασε πάρα πολλές τζαζ και μπλουζ επιτυχίες ενώ συνεργάστηκε με νέους καλλιτέχνες όπως τον Nέλι (Nelly) με τον οποίο είχαν γράψει και το μεγάλο χιτ Hot in here.

Ο Μπράουν ήταν πατέρας των Γουίλι (Wiley) και Νίκος (Nekos), μουσικός και ποδοσφαιριστής στην ομάδα του Virginia Tech αντίστοιχα, για την Ουάσινγκτον είναι τοπικός θρύλος, έχουν ονομάσει έναν δρόμο Chuck Brown Way και τον Σεπτέμβριο του 2011 η Κρατική Συμφωνική ορχήστρα τον τίμησε μαζί με τον Ντιουκ Έλιγκτον (Duke Ellington) και Τζον Φίλιπ Σόουζα (John Philipp Sousa) κάνοντας μια μεγάλη συναυλία αφιερωμένη σ' εκείνους και την προσφορά τους στη μουσική.