"Εφυγε" ο Ρόμπιν Γκιμπ των Bee Gees

21.05.2012
Σίγησε τελικά η φωνή του θρυλικού συγκροτήματος, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

"Έφυγε" τελικά σε ηλικία 62 ετών ο Ρόμπιν Γκιμπ (Robin Gibb), ένα από τα τρία αδέλφια που δημιούργησαν το θρυλικό συγκρότημα της ντίσκο, Bee Gees, που μαζί με τους αδελφούς του Μπάρι και Μορίς είχαν ιδρύσει το επιτυχημένο συγκρότημα που έκανε τεράστια επιτυχία τις δεκαετίες τους '60 και του '70.

Ο 62χρονος Γκιμπ νοσηλευόταν σε κώμα σε νοσοκομείο του Λονδίνου μετά από πνευμονία, αργότερα όμως τα είχε καταφέρει και είχε συνέλθει στις 21 Απριλίου. Οπως φαίνεται δεν ήταν γραφτό να αντέξει για πολύ...

Η ανακοίνωση ήρθε τα ξημερώματα από την οικογένειά του: «Η οικογένεια του Ρόμπιν Γκιμπ των Bee Gees ανακοινώνει με μεγάλη θλίψη ότι ο Ρόμπιν απεβίωσε μετά την μακρά μάχη του με τον καρκίνο» ανέφερε η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του. «Η οικογένεια ζήτησε η ιδιωτική της ζωή να τύχει σεβασμού σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή».

Το συγκρότημα των Bee Gees απέκτησε τεράστια επιτυχία τις δεκαετίες του 1960 και του 1970 με μια σειρά από ερωτικές μπαλάντες και κομμάτια της ντίσκο όπως «Stayin' Alive», «How Deep Is Your Love» και «Night Fever».

Οι πωλήσεις των άλμπουμ του έφθασαν τα 200 εκατομμύρια αντίτυπα, κάτι που τους έκανε συγκρίσιμο μέγεθος με συγκροτήματα, όπως οι Rolling Stones και οι Pink Floyd για την μουσική βιομηχανία. Ειχαν εννέα Νο 1 στην Αμερικη τη δεκαετία του 1970, είχαν κερδίσει έξι βραβεία Γκράμι και είχαν μπει στο Rock and Roll Hall of Fame το 1997.

Το "Saturday Night Fever" ήταν το άλμπουμ-σάουντρακ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις μέχρι την κυκλοφορία του "The Bodyguard" της Γουίτνεϊ Χιούστον που τελικά το ξεπέρασε...

Ο Ρόμπιν και ο Μόρις είχαν γεννηθεί στις 22 Δεκεμβρίου 1949 στο Isle of Man. Η οικογένειά μετακόμισε στο Μάντσεστερ και μετά στην Αυστραλία όπου ο Ρόμπιν, ο Μορίς και ο μεγαλύτερος αδελφός τους Μπάρι άρχισαν την καριέρα τους δημιουργώντας το συγκρότημα Bee Gees. Ο μικρότερος τους αδελφός Αντι(Andy), που έκανε σόλο καριέρα πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια στα 30 του το 1988 μετά από προβλήματα εθισμού.. Ο δίδυμος αδελφός του Ρόμπιν, ο Μόρις, επίσης έφυγε πρόωρα, στα 53 του το 2003, από έμφραγμα ενώ περίμενε να μπει στο χειρουργείο. Ο ίδιος ο Ρόμπιν επιβίβσε από ένα φρικτό ατύχημα σε τρένο το 1967 και αργότερα είχε παλέψει και με τον εθισμό του στις αμφεταμίνες.

Εκτός του αδελφου του Μπάρι, ζουν επίσης η αδελφή του Λέσλι Εβανς (Lesley Evans) και η μητέρα του Μπάρμπαρα (Barbara).

Ο Γκιμπ ήταν παντρεμένος με την Ντουίνα (Dwina) και είχε ένα γιο τον Ρόμπιν Τζον(Robin-John), δύο παιδιά από το γάμο του με την Μόλι Χάλις(Molly Hullis) τον Σπένσερ (Spencer) και τη Μελίσα(Melissa) και μία ακόμη κόρη, την Σνόου Ρόμπιν(Snow Robin) από μία σχέση του το 2008.

Ε.Σ.