Η Olga Kouklaki 'ανοίγει' DURAN DURAN στη Θεσσαλονίκη!

06.06.2012
Τα pop icons που επέλεξαν σαν σταθμό της πανευρωπαϊκής περιοδείας τους την Θεσσαλονίκη, επέλεξαν και το opening act!

Η Olga Kouklaki θα είναι το opening act στην μοναδική συναυλία των DURAN DURAN στην Θεσσαλονίκη!!!

Save the date: Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012 @ Θέατρο Γης

Η Olga Kouklaki είναι το ιδανικό opening act και εδώ είναι κάποιοι καλοί λόγοι που το αποδεικνύουν:

Στο δεύτερο άλμπουμ της, η Olga Kouklaki ανθοφορεί. Με τίτλο 'I U Need', το άλμπουμ αποκαλύπτει το ταλέντο της, τις επιρροές της καθώς και την θαλερή θηλυκότητά της.

Το ταλέντο της την οδηγεί στις ρίζες της πρώιμης παιδικής της ηλικίας, όταν η Ελληνίδα δημιουργός ήταν 8 χρονών και ξεκινούσε την ενασχόληση με την κλασσική μουσική. Αυτή η ενασχόληση 'βλάστησε' όταν σαν έφηβη και γοητευμένη από την ηλεκτρονική μουσική ξεκίνησε το DJing και έγινε σύντομα μία χαρακτηριστική φιγούρα των trendy clubs και bars της νυχτερινής Αθήνας. Γοητευμένη από τους σύγχρονους ήχους, επέκτεινε την καλλιτεχνική της δημιουργία στο Παρίσι όπου και μετακόμισε το 2001.

Στο πρώτο της single, που κυκλοφόρησε στην Αγγλία το 2003, 'διεκδίκησε' έναν deep και progressive house, αλλά ακόμα έκρυβε τον εαυτό της πίσω από το ψευδώνυμο ODD. Λίγο αργότερα άρχισε να 'αποκαλύπτεται' αργά και προσεκτικά, αναζητώντας μία 'καλλιτεχνική' οικογένεια, που τελικά βρήκε στο label F-Com (του θρυλικού Laurent Garnier), όπου και συνεργάστηκε ως live keyboard programmer με τον Jay Alansky (aka A Reminiscent Drive) και σαν τραγουδίστρια σε ένα κομμάτι (το 'TV Dinner') του Avril που έγινε ο καλλιτεχνικός soulmate της.

Εικονική φωνή στο τραγούδι 'Budapest' του 2005, ένα cult disco-punk κομμάτι της Γαλλικής μπάντας Poni Hoax, η Olga Kouklaki κάνει DJing σε clubs όπως τα Le Pulp και La Mezzanine de l'Alcazar και παίζει keyboards για τους Nouvelle Vague και τους Bang Bang. Κατάπληκτος από την έκταση του ταλέντου της, ο παραγωγός των Nouvelle Vague, Marc Collin γίνεται ο Πυγμαλίων της. Με την βοήθειά του, η Olga απλώνει τα μουσικά της 'φτερά' συνθέτοντας το 'Getalife', το πρώτο της άλμπουμ. Το ομώνυμο κομμάτι περιείχε remixes από τους Black Strobe (Arnaud Rebotini) και Volga Select και κυκλοφόρησε σε maxi single από το label Perfect Kiss (και σε διανομή της PIAS), που κυκλοφόρησε και το ντεμπούτο άλμπουμ της το 2008.

Η 'κουκλίτσα' μεγάλωσε. Το 'I U Need' είναι ένα άλμπουμ σκοτεινής λαμπρότητας που αντηχεί σε μία pop ζωηρότητα. Το άλμπουμ είναι πιο οπτικό, πιο προσβάσιμο και σίγουρα ελκυστικό.

Θέατρο Γης, Θεσσαλονίκη

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει:

Θεσσαλονίκη: Iανός, Stereodisc, Ticket House (εντός δισκοπωλείου Musicland)

Αθήνα: Τicket House, Iανός

Ιωάννινα: Kαφέ Καπλάνειο

Λάρισα: Bιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου

Online: www.ticketservices.gr και www.123tickets.gr

Γενική Είσοδος:

Προπώληση 35€

Ταμείο 38€
*τα εισιτήρια που αγοράζονται οnline έχουν επιπλέον επιβάρυνση

Υπενθυμίζουμε ότι αυτή θα είναι η μοναδική συναυλία που θα δώσουν οι Duran Duran το καλοκαίρι στην Ελλάδα!!!

Θα είναι η πρώτη φορά που οι φαν θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τα τραγούδια του τελευταίου τους άλμπουμ, μαζί με όλες τις κλασσικές επιτυχίες της καριέρας τους, που καθιέρωσαν τους Duran Duran ως ένα από τα πιο αληθινά και δυναμικά Βρετανικά pop icons.

Το εκπληκτικό πρόσφατο “All you need is now”, που κυκλοφορεί αποκλειστικά στην Ελλάδα και στην Κύπρο από τη Rockarolla (a division of Spicy), αποτέλεσε ένα θρίαμβο για τους Duran Duran αφού προκάλεσε ενθουσιασμό φαν και κριτικών. Η παραγωγή ανήκει στον βραβευμένο με Grammy Mark Ronson (Amy Winehouse, Adele, Kaiser Chiefs, Lily Allen) και μιξαρίστηκε από το Mark ‘Spike’ Stent (Madonna, Björk, No Doubt). Το νέο άλμπουμ (δέκατο τρίτο στούντιο άλμπουμ) του συγκροτήματος περιλαμβάνει guest vocals/rap από την Ana Matronic των Scissor Sisters, μακροχρόνια φίλη και συνεργάτιδα των Duran Duran, καθώς επίσης και την R&B/neo-soul superstar Kelis, ενώ ο Owen Pallett των Arcade Fire συνεισφέρει στις έγχορδες ενορχηστρώσεις του άλμπουμ.

Η κυκλοφορία του “ALL YOU NEED IS NOW” (που ήδη κυκλοφορεί σε digital, CD και βινύλιο) περιλαμβάνει πέντε νέα τραγούδια. Η deluxe CD έκδοσή του θα εμπεριέχει και εκτενέστερο artwork του άλμπουμ, το bonus τραγούδι ‘Networker Nation’ και ένα remix του πρώτου single “All you need is now”.

To “ALL YOU NEED IS NOW” είναι ένας φόρος τιμής και επιστροφή στις ρίζες στο πιο ένδοξο μουσικό “καμάρι” του συγκροτήματος και έχει χαρακτηριστεί από τον παραγωγό τους, ως η «φανταστική συνέχεια/follow up του Rio, που ποτέ δεν έγινε».

Οι Duran Duran έχουν μία διαπρεπή καριέρα με πάνω από 80 εκατομμύρια άλμπουμ, 30 chart toppers στην Μ. Βρετανία, 18 Αμερικάνικα hit singles και μία εκπληκτική παγκόσμια παρουσία, που εγγυάται ένα τεράστιο συναυλιακό κοινό και στις πέντε ηπείρους. Τα τέσσερα ιδρυτικά μέλη των Duran Duran, είναι τώρα μία ασταμάτητη δύναμη, που κατέκτησε τα τελευταία μόλις χρόνια πέντε σημαντικά Lifetime Achievement βραβεία (MTV Video Music Award, Brit Award, Ivor Novello, Q Magazine και ένα ισπανικό Premios Ondas) και ανήκουν στην ελίτ με τους σημαντικότερους διεθνούς καλλιτέχνες.

Στο νέο αυτό κεφάλαιο που άνοιξαν, δεν έχουν τίποτα να αποδείξουν, αλλά τα πάντα να μας ερμηνεύσουν. Γι’ αυτούς και την πιστή στρατιά των θαυμαστών τους… All You Need Is Now!