Αυτοκτόνησε ο Μπομπ Γουελς των Fleetwood Mac

08.06.2012
Έφυγε χθες το πρωί από τη ζωή ένας από τους σημαντικότερους κιθαρίστες.

Απλά ήθελα να παίζω κιθάρα σε μία καλή μπάντα και ν ασχολούμαι με τη μουσική που αγαπάω. Ήθελα να ταξιδεύω σ όλο τον κόσμο και να ζω περιπέτειες" είχε πει ο Μπομπ Γουέλς (Bob Welch) σε μία συνέντευξη του το 2003 και δε μπορούσε να πιστέψει ότι θα είχε αγαπηθεί τόσο πολύ από τον κόσμο.

Ο κιθαρίστας των Fleetwood Mac και ιδρυτής του συγκροτήματος Paris, αυτοκτόνησε χθες στο σπίτι του στο Nashville σε ηλικία 66 ετών και τον βρήκε νεκρό λίγο αργότερα η γυναίκα του στις 12:15 το πρωί, σύμφωνα με την αστυνομία. Είναι το δεύτερο μέλος από τους Fleetwood Mac που φεύγει από τη ζωή μιας και τον Ιανουάριο άλλος ένας κιθαρίστας, ο Μπομπ Γουέστον (Bob Weston) πέθανε από γαστρεντερική αιμοραγία. Ήταν 64 χρόνων.

Ο μεγάλος Καλιφορνέζος μουσικός ο οποίος είχε αρκετά προβλήματα υγείας το τελευταίο διάστημα χωρίς να έχουν γίνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες, αυτοπυροβολήθηκε στο στήθος, άφησε ένα σημείωμα για την οικογένεια του και η Στίβι Νικς (Stevie Nicks) που έκανε φωνητικά στους Fleetwood, δήλωσε πως είναι συντετριμμένη.

Ο Γουέλς έπαιζε στους Seven Souls και Head West και το 1971 μπήκε στους Fleetwood Mac όπου έμεινε μέχρι το 1974 και τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο το γκρουπ ζούσε τη χρυσή του εποχή. Τα εμπορικότερα τους άλμπουμ ήταν τα Future Games και Bare Trees κι είχαν επιτυχίες όπως τα Jewel-Eyed Judy Spare Me a Little of Your Love,, Hypnotized, Sentimental Lady το οποίο μπήκε και σ ένα σόλο του άλμπουμ κάποια χρόνια αργότερα. Ίσως το πιο περίεργο περιστατικό που είχε συμβεί ήταν όταν ο μάνατζερ τους ισχυρίστηκε πως έχει τα δικαιώματα για τα όνομα τους και τους αποκαλούσε Fake Mac.

Λίγο μετά αφότου έφυγε από το συγκρότημα, δημιούργησε τους Paris το 1975 οι οποίοι κράτησαν για δύο χρόνια, έγιναν γνωστοί και ανέβηκαν ψηλά στα charts και κυκλοφόρησαν δύο άλμπουμ. Επίσης τα κομμάτια Precious Love , Hot Love, Cold World, Ebony Eyes, και Don’t stop που βρέθηκε στο νούμερο ένα το 1977 και μετά έγινε το κομμάτι της προεκλογικής καμπάνιας του Μπιλ Κλίντον (Bill Clinton), ήταν από τα καλύτερα που είχε γράψει και ακούστηκαν πάρα πολύ παντού.

Έχει συνεργαστεί σαν στιχουργός μεταξύ άλλων με τους Κένι Ροτζερς (Kenny Rogers) , Σάμι Χαγκαρ (Sammy Hagar) και Pointer Sisters και έχαιρε σεβασμού από όλη τη μουσική κοινότητα. Ύστερα κι από τους Paris έκανε σόλο καριέρα, το 1990 μετακόμισε στο Νασβιλ και 4 χρόνια αργότερα μήνυσε τους Fleetwood Mac γιατί του χρωστούσαν λεφτά από τα δικαιώματα των μουσικών του κάτι που τον οδήγησε στην απομάκρυνση του από την εισαγωγή του στο Rock n Roll Hall of Fame το 1998.

"Αυτό οφείλεται στο ότι δε με γουστάρουν πια. Πιστεύω ότι κάνουν μόνο ό,τι θέλουν και θα το καταλάβαινα αν ήμουν για παράδειγμα ένα χρόνο μέλος αλλά ήμουν ένα σημαντικό κομμάτι της μπάντας.. αφιέρωσα το μεγαλύτερο κομμάτι του εαυτού μου σ' εκείνους σε σχέση άλλα πράγματα που έχω κάνει" δήλωσε απογοητευμένος στη The Plain Dealer εκείνη την περίοδο. Το 1999 κυκλοφόρησε το άλμπουμ που αποτέλεσε έναν φόρο τιμής στη bebop μουσική, το Looks at Bop και έβγαλε συνολικά 12 δίσκους με τον τελευταίο να χρονολογείται στο 2006.

"Η είδηση του θανάτου του Μπομπ με συγκλονισε… Έχω περάσει μαζί του υπέροχες στιγμές όταν ήμασταν στους Fleetwood Mac. Ήταν ένας τρομερός κιθαρίστας, γλυκός αστείος και πολύ έξυπνος. Συλλυπητήρια στην οικογένειας του και στην οικογένεια των Fleetwood.” Ανέφερε η Νικς στο Associated Press.

RIP...