Το Τρένο στο Ρουφ γίνεται και... καλοκαιρινό!

13.06.2012
Αποδράστε στο πιο δροσερό και ατμοσφαιρικό σημείο της πόλης με décor τα φωτισμένα βαγόνια και τις ανθισμένες πικροδάφνες, για βραδιές γεμάτες αναπάντεχα happenings με μουσικούς, ηθοποιούς, χορευτές, τραγουδιστές, performers, street artists κα.

Η υπέροχη ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα της αποβάθρας του σιδηροδρομικού σταθμού Ρουφ, όπου εδώ και 15 χρόνια σταθμεύει η καλλιτεχνική αμαξοστοιχία το Τρένο στο Ρουφ, ενθουσίασε τους θεατές και τους καλλιτέχνες του φεστιβάλ «Τα 12 Κουπέ» που έκλεισε με επιτυχία τον 2ο κύκλο του εδώ και λίγες ημέρες. Έτσι έπεισαν τη δημιουργό του, ηθοποιό και σκηνοθέτιδα Τατιάνα Λύγαρη να κάνει το Τρένο-Θέατρο της και... καλοκαιρινό!

Αποδράστε στο πιο δροσερό και ατμοσφαιρικό σημείο της πόλης με décor τα φωτισμένα βαγόνια και τις ανθισμένες πικροδάφνες, για βραδιές γεμάτες αναπάντεχα happenings με μουσικούς, ηθοποιούς, χορευτές, τραγουδιστές, performers, street artists κα.

Μη χάσετε την ομαδική έκθεση 30 εικαστικών καλλιτεχνών με τίτλο «Αποσκευές», τις προβολές video-art, και τα ψαγμένα μουσικά ακούσματα του Dj. Απολαύστε δροσερά cocktails αλλά και την αυτοσχέδια γαστριμαργική γωνιά με αυθεντική ιταλική pizza. Το ανοιχτό parking φυλάσσεται και είναι δωρεάν.
Το «ανήσυχο» Τρένο στο Ρουφ, στην αποβάθρα του σιδηροδρομικού σταθμού Ρουφ, δημιούργησε πλέον ένα νέο φιλόξενο υπαίθριο καλλιτεχνικό στέκι, που ζωντανεύει από το πάθος, το κέφι και τη δημιουργικότητα των πολλών νέων ανθρώπων που το έχουν ήδη επιλέξει ως δικό τους χώρο.

Καθημερινά (εκτός Κυριακής) από 8.00 μ.μ.

Σάββατο 9 Ιουνίου
“Looking up Trio”

Αλέκος Ορφανός (πιάνο), Γιώργος Ρούλος (κοντραμπάσο), Σωκράτης Γανιάρης (ντραμς)
Τρεις καλοί μουσικοί συναντιούνται στην αποβάθρα του Τρένου στο Ρουφ και ξεκινούν ένα ταξίδι στη Jazz παίζοντας κομμάτια των Michel Petruciani, Bill Evans, Chick Corea, Wayne Shorter, Enrico Pieranunzi κ.α.

Τετάρτη 13 Ιουνίου, Τετάρτη 20 Ιουνίου & Τετάρτη 27 Ιουνίου
“Wish”

Αναστασία Μπρουζιώτη (χορεύτρια/χορογράφος)
Ένα σόλο σύγχρονου χορού με σημαντικές επιρροές από juggling και μικρές θεατρικές παρεμβάσεις.
“…ακούω τα όνειρά μου μέσα στη σιωπή και μια ευχή κρυμμένη…”
Εκεί που αρχίζει ο χορός σταματά η σκέψη, ο χορός γίνεται παιχνίδι, παίρνει μορφή, γεμίζει χρώματα και σχήματα τον αέρα.

Πέμπτη 14 Ιουνίου
“Anasa Dance”

Η Αnasa, που στα σουαχίλι σημαίνει “Χαρά της ζωής”, είναι μια ομάδα χορού που έχει ως στόχο να προωθήσει τον Αφρικάνικο χορό και την μουσική που τον συνοδεύει με Αφρικάνικα κρουστά όπως το djembe, το sangbang, το kenkeni και το kengele (κουδούνες). Η ομάδα δημιουργήθηκε από την χορεύτρια-χορογράφο και μουσικό Δάφνη Ασημακοπούλου, τον ηθοποιό-μουσικό Μιχάλη Αfolayan και τους μουσικούς Μιχάλη Κοκκιάδη και Νίκο Πολυχρονίδη.


Παρασκευή 15 Ιουνίου
“All is full of love_a bass_a voice into the music of Bjork”

Αθηνά Ρούτση (φωνή), Γιώργος Παλαμιώτης (μπάσο)
Η Αθηνά Ρούτση και ο Γιώργος Παλαμιώτης, μουσικοί και ερμηνευτές με πολύχρονη μουσική πορεία, επιλέγουν τραγούδια της ιδιαίτερης Bjork και τα ερμηνεύουν με μουσικότητα, ευαισθησία, αυτοσχεδιασμό και θεατρικότητα. Μια φωνή και ένα μπάσο συνεργάζονται, συνδυάζονται και αφήνουν την ταυτότητά τους στη μουσική της ιδιαίτερης Bjork σαν μια ανοιχτή ζωντανή πρόβα χωρίς περιορισμούς.

Σάββατο 16 Ιουνίου & Παρασκευή 22 Ιουνίου
“Από την Κάτω Ιταλία ως την Αργεντινή”

Αθηνά Δημητρακοπούλου (σοπράνο), Άρης Μπαλατσούκας (κιθάρα)
Η σοπράνο Αθήνα Δημητρακοπούλου και ο κλασικός κιθαρίστας Άρης Μπαλατσούκας θα σας οδηγήσουν σε ένα μουσικό ταξίδι που θα διασχίσει την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία φτάνοντας μέχρι τη Βραζιλία, το Μεξικό, την Κούβα, τη Χιλή, και την Αργεντινή. Μελωδίες που σημάδεψαν την μουσική μνήμη και μίλησαν για τον έρωτα, την αγάπη, αγωνίστηκαν για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, διεκδίκησαν την ειλικρίνεια και οραματίστηκαν τα όνειρα που κάθε λαός του κόσμου δικαιούται να μπορεί να κάνει πράξη. Ένα αξέχαστο ταξίδι με το Τρένο στο Ρουφ.

Τρίτη 19 Ιουνίου
“Diola Lune”

Ιωάννα Λέκκα (φωνή) - Οδυσσέας Ι. Κωνσταντίνου (φωνή, πιάνο)
Οι Diola lune είναι ένα πείραμα: δυο φωνές με ένα και μοναδικό μουσικό όργανο, το πιάνο, φτιάχνουν μια ατμόσφαιρα με ενέργεια και βασικό συνένοχο τη θεατρικότητα. Οι δύο εραστές του φεγγαριού (lune), Ιωάννα Λέκκα και Οδυσσέας Ι. Κωνσταντίνου, συναντούν τον Καζαντζίδη, τον Χιώτη, την Adele, τη Σωτηρία Μπέλλου, την Amy Winehouse και το πείραμα λειτουργεί με στοιχεία χιούμορ, ποίηση και πολλά απρόοπτα. Η ουσία πάντως της παράστασης είναι μία: Δυο Λαλούνε!


Σάββατο 23 Ιουνίου
“Αθανασία”

Αθηνά Ρούτση (φωνή), Άλκηστις Ραυτοπούλου (πιάνο), Γιώργος Μάκαρης (κιθάρα-τραγούδι), Φώτης Μυλωνάς (πνευστά-μαντολίνο)
Ο Μάνος Χατζιδάκις μέσα από τις ερμηνείες τεσσάρων νέων, ταλαντούχων μουσικών και δημιουργών από το 10μελές μουσικό σύνολο "Οδοιπόροι". Η Αθηνά Ρούτση, η Άλκηστις Ραυτοπούλου, ο Γιώργος Μάκαρηςκαι ο Φώτης Μυλωνάς παρουσιάζουν μια μουσική παράσταση που θα μας ταξιδέψει στον μοναδικό ήχο της ψυχής του Μάνου Χατζιδάκι, επίκαιρου όσο ποτέ, με επιλογές που εκφράζουν την αιώνια ανάγκη των ανθρώπων για αγάπη, συνύπαρξη, ελπίδα.

Δευτέρα 25 Ιουνίου
“Α to Z” - Ομάδα “Μαύρη γάτα”

Η ομάδα “Μαύρη γάτα” παρουσιάζει μία θεατρική performance, σπουδή στο κείμενο “Crave” της Σάρα Κέιν. Με αφορμή μια ερωτική εξομολόγηση το Α μιλάει για τα παιδικά βιώματα, τους προσωπικούς φόβους, την κοινωνική βία και την πίστη. Ήχοι και μουσικές υπόκωφα καθοδηγούν τη δράση. Λέξεις και συναισθήματα, ηχητικά παράσιτα και σιωπές δημιουργούν μια αινιγματική και ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα.

Τρίτη 26 Ιουνίου
“Καλοκαιρινά”

Χαρά Καλατζίδου (φωνή), Απόστολος Κανάρης (πιάνο)
Τραγούδια με ατμόσφαιρα καμπαρέ, λάτιν, διεθνούς κινηματογράφου μαζί με
μελωδίες από τον δίσκο της Χαράς Καλατζίδου «Φεγγάρι φεγγαράκι μου».

Παρασκευή 29 Ιουνίου
“Vice Versa”

Άλκηστις Ραυτοπούλου (πιάνο, πλήκτρα) – Φώτης Μυλωνάς (μπάσο, κιθάρα, φλάουτο, νέι) – Σωκράτης Γανιάρης (τύμπανα)
Το γκρουπ Vice Versa παίζει κυρίως δικά του οργανικά κομμάτια, που κινούνται στον χώρο της κινηματογραφικής μουσικής, εμπλουτισμένα με το άρωμα της Ευρωπαϊκής jazz.

Σάββατο 30 Ιουνίου
“Μουσικές του Κόσμου”

Αθηνά Δημητρακοπούλου (σοπράνο) – Γαβρίλος Τσακιρίδης (πιάνο)
Η σοπράνο Αθηνά Δημητρακοπούλου και ο πιανίστας Γαβρίλος Τσακιρίδης σας οδηγούν σε ένα αξέχαστο ταξίδι με τραγούδια από όλο το κόσμο. Ιρλανδία, Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ρωσία, Ιαπωνία, Κούβα, Χιλή, Αμερική με κατάληξη τις δικές μας ελληνικές μελωδίες. Ο γύρος του κόσμου με αναχώρηση από την αποβάθρα του Τρένου στο Ρουφ!


Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ
Σιδηροδρομικός Σταθμός Ρουφ
επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως - Προαστιακός Ρουφ
(10΄ με τα πόδια από το στάση Μετρό «Κεραμεικός»)
τηλ: 210-5298922
www.totrenostorouf.gr