«Το μυστικό όπλο: το χιούμορ των Ελλήνων στα δύσκολα»

19.06.2012
Γελάνε για να κάνουν κριτική και να σατιρίσουν. Γελάνε για να ξορκίσουν το κακό. Γελάνε με τα χάλια τους. Γελάνε με τους άλλους. Οι Έλληνες έχουν δείξει μεγάλη εφευρετικότητα στο χιούμορ και τη χρήση του, και το χιούμορ τους φτάνει παντού. Η τελευταία διοργάνωση του Greeks Can! για τη φετινή σεζόν θα έχει πλάκα. Καλλιτέχνες που με όπλο το χιούμορ έφτασαν σε διεθνή αναγνώριση μας δείχνουν τον τρόπο.

Η NU*Age και ο Σπύρος Κουβέλης, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, στο πλαίσιο της εκστρατείας «οι Έλληνες μπορούν - Greeks Can!» παρουσιάζουν την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012, 20:00-22:00, στο Κινηματογράφο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, τρεις προσεγγίσεις στο χιούμορ των Ελλήνων.

Μια ακόμη διαδραστική εκδήλωση του Greeks Can! Για να γελάσουμε, να σχολιάσουμε, να μάθουμε, και να συμμετέχουμε στην τελευταία εκδήλωση της εκστρατείας Greeks Can! για τη σεζόν, με θέμα το ειρηνικό μας όπλο στα δύσκολα: το γέλιο.

Συμμετέχουν:

• Οι Όπερες των Ζητιάνων, με περισσότερα από δέκα χρόνια παραγωγές, αναγνώριση και συνεργασίες στην Ελλάδα, στη Γερμανία και άλλες χώρες (Φεστιβάλ Αθηνών, Ορχήστρα των Χρωμάτων, BIOS, Neuköllner Oper, dissonArt ensemble, ARTéfacts ensemble, Latinitas Nostra, κ.ά.). Ο Χαράλαμπος Γωγιός εξηγεί, πώς γεννήθηκε η ιδέα, πώς γίνεται, και δείχνει σκηνές από τη δουλειά τους.

• Η σοπράνο Φωτεινή Κωστοπούλου τραγουδάει όπερα, και δείχνει πως η σοβαροφάνεια δεν είναι το παν σ' αυτή την τέχνη.

• Το Φεστιβάλ Κωμωδίας της Ξάνθης φέρνει κομμάτια από τις παραγωγές που διακρίθηκαν στην περσινή διοργάνωση, και οι συντελεστές του μιλούν για την Ελληνική Κωμωδία και ένα Φεστιβάλ που δίνει βήμα σε Έλληνες καλλιτέχνες. Ζωντανή σύνδεση με τον Παναγιώτη Κούδα στην Ξάνθη.

• Stand-up κωμικοί. Οι Κατερίνα Βρανά και Ιωάννα Τζώρα μοιράζονται ζωντανά στη σκηνή το ταλέντο τους με το κοινό. Ο Δημήτρης Δημόπουλος συντονίζει και παρουσιάζει. Ο Λάμπρος Φισφής, σε ζωντανή σύνδεση από την Ξάνθη, εξηγεί πως καίγεται το σενάριο.


ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Απαραίτητες οι κρατήσεις θέσεων:
210-3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00.


ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ !
ΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

"Το μυστικό όπλο: το χιούμορ των Ελλήνων στα δύσκολα"

- Γελάνε για να κάνουν κριτική και να σατιρίσουν. Γελάνε για να ξορκίσουν το κακό. Γελάνε με τα χάλια τους. Γελάνε με τους άλλους.
- Οι Έλληνες έχουν δείξει μεγάλη εφευρετικότητα στο χιούμορ και τη χρήση του, και το χιούμορ τους φτάνει παντού.
- Η τελευταία διοργάνωση του Greeks Can! για τη φετινή σεζόν θα έχει πλάκα. Καλλιτέχνες που με όπλο το χιούμορ έφτασαν σε διεθνή αναγνώριση μας δείχνουν τον τρόπο.

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012, στις 20:00
Κινηματογράφος Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Διάρκεια: 20:00- 22:00


Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78, τηλ. 210 3418 550, φαξ. 210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : [email protected] Ιστοσελίδα: www.mcf.gr.