Το επετειακό λόγκο των Rolling Stones!

29.06.2012
Τζάγκερ, Ρίτσαρντς, Γουντ, Γουάτς σβήνουν 50 κεριά και επανασχεδιάζουν την κλασσική γλώσσα τους.

Πέρασαν αισίως 50 χρόνια κιόλας από τότε που ο Μικ Τζάγκερ (Mick Jagger) και ο Κιθ Ρίτσαρντς (Keith Richards) έφτιαξαν με τους Μπράιαν Τζόουνς (Brian Jones), Ίαν Στιούαρτ (Ian Stewart), Μπιλ Γουάιμαν (Bill Wyman) και Τσάρλι Γουάτς (Charlie Watts) τους Rolling Stones , τη μπάντα που έχει μονίμως τη γλώσσα έξω και δε θα σταματήσει ποτέ να είναι ο ορισμός του rocknrolla κουλ και να επηρεάζει και την παραμικρή ίντσα των αληθινών ροκάδων.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του 65χρονου frontman τους, η μπάντα είναι πολύ διαφορετική τώρα και όταν σκέφτεται την πορεία της νιώθει πως τώρα σαν να απατάνε κάποιον. "Έχει ακόμα το ίδιο όνομα αλλά μόνο εγώ και ο Κιθ έχουμε μείνει ίδιοι νομίζω. Προσπάθησα να θυμηθώ πότε ήταν η πρώτη συναυλία του Τσάρλι Γουάτς (Charlie Watts). Αλλά είναι ένα υπέροχο κατόρθωμα που υπάρχουμε ακόμα. Είναι φανταστικό και είμαι πολύ υπερήφανος γι' αυτό" είπε ο Τζάγκερ.

Το συγκρότημα είναι ήδη στο στούντιο για τις πρόβες της επετειακής περιοδείας τους που θα γίνει του χρόνου και απέκτησαν το εορταστικό λόγκο τους σχεδιασμένο από τον καλλιτέχνη Στέπαρντ Φέρι (Stepard Fairey) ο οποίος πείραξε το αρχικό και κλασικό πλέον σχέδιο που είχε χρησιμοποιηθεί πρώτη φορά στο άλμπουμ Sticky Fingers.

Το 1969 οι Stones δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένοι με τα artworks της εταιρίας τους Decca Records και ο Τζάγκερ ανέθεσε στον Τζον Πασχ ( John Pasche) , φοιτητή του Royal College of Art του Λονδίνου να σχεδιάσει το επίσημο λόγκο τους το οποίο έμεινε στην ιστορία. "Το κόνσεπτ της γλώσσας αντιπροσωπεύει την επαναστατική συμπεριφορά της μπάντας, το στόμα του Μικ και αφήνει σεξουαλικά υπονοούμενα. Το σχεδίασα με τέτοιο τρόπο και στυλ που θα μπορούσε ν' αντέξει στο χρόνο" αναφέρει ο Πασχ για τις εμπνεύσεις τους για τη δημιουργία του σχεδίου.

K.Π