Θαλασσοχώρης: "Ο δίσκος δεν είναι στα άμεσα σχέδιά μου"

30.10.2012
Είναι μουσικός, τραγουδιστής, αναλαμβάνει Μουσικές Αποστολές πίσω από ραδιοφωνικά μικρόφωνα, γράφει σε έντυπα και sites για ό,τι τον προβληματίζει και θα σου σερβίρει σολωμό με αμερικάνικα blues στα ηχεία.

Είναι μουσικός, τραγουδιστής, αναλαμβάνει Μουσικές Αποστολές πίσω από ραδιοφωνικά μικρόφωνα, γράφει σε έντυπα και sites για ό,τι τον προβληματίζει και θα σου σερβίρει σολωμό με αμερικάνικα blues στα ηχεία. Ο Κωνσταντίνος Θαλασσοχώρης που πρόσφατα έγινε μπαμπάς, θα ήθελε o γιος του ν' ακούσει Freddie Mercury αλλά και Μάνος Χατζιδάκι μέχρι να κάνει την εφηβική του επανάσταση και για δύο Πέμπτες στο Ρυθμό Stage, θα μας κερνάει Coctail Art μαζί με την ομάδα του. Κάτι 24ωρα πριν, πάτησε το send για εδώ...

Tι έχετε ετοιμάσει για τις συναυλίες στο Ρυθμός Stage;
Έχω ετοιμάσει με τους συνεργάτες μου μια μουσικοθεατρική παράσταση που την πιστεύουμε απίστευτα. Είναι πλήρης, διασκεδαστική, επίκαιρη και αυτόματα ανανεωτική εξαιτίας της σκηνοθεσίας, των κειμένων και της γενικής επιμέλειας.

Τραγούδια, νέοι στίχοι, νέες μουσικές (live και από dj), videos και κωμωδία είναι τα επιπλέον στοιχεία που συνθέτουν την παράσταση. Έχουν όλοι οι συντελεστές δώσει τον καλύτερό τους εαυτό για να αποδοθεί το αποτέλεσμα το οποίο επιθυμούσα για το “Cocktail Art”.

Μετά την κυκλοφορία του «Ονειρεύομαι» υπάρχουν σχέδια για καινούριο δίσκο;
Υπάρχουν σχέδια για μουσικούς σχολιασμούς με κάθε τρόπο και μέσο. Και μέσα από το μουσικό θέατρο στην προκειμένη περίπτωση. Ο δίσκος δεν είναι στα άμεσα σχέδιά μου, πάντως. Το νέο μου αυτό βήμα είναι ένα μεγάλο και απαιτητικό project. Πρέπει να του δίνω βαρύτητα κι ένα τεράστιο μέρος από τις δυνάμεις μου και το χρόνο μου για να μπορεί να είναι άρτιο στη σκηνή.

Είσαι παραγωγός της ραδιοφωνικής εκπομπής «Μουσικές Αποστολές». Πως βλέπεις την κατάσταση στα fm σε σύγκριση με τους ιντερνετικούς σταθμούς και τα podcast;
Αυτό που λείπει τώρα από τα fm, είναι η ελευθερία και η ατομική οπτική του ραδιοφωνικού παραγωγού. Αυτόν τον κενό, για τους απαιτητικούς ακροατές ιδιαίτερα, χώρο (πλην εξαιρέσεων), ήρθαν να καλύψουν οι διαδικτυακές μουσικές εκπομπές.

Το podcast από την άλλη, που επιπλέον δεν απαιτεί και μεγάλο εξοπλισμό, βοηθάει στην ταχύτερη διακίνηση και ανταλλαγή ατομικών απόψεων και ιδεών. Δίνει την ευκαιρία σε όλους να τα πουν. Δεν είναι κακό αυτό.

Ποια ιστορία της επικαιρότητας θα μπορούσε να γίνει έμπνευση για τραγούδι;
Ο Εγωισμός. Δεν είναι ιστορία ακριβώς, αλλά ένα γενικό μοτίβο πάνω στο οποίο κινείται η επικαιρότητα.

Ένα Top5 με τα άλμπουμ που θα ήθελες να ακούσει ο γιος σου μέχρι τα 15 του.
“A Night at The Opera” – Queen

“Οδός ονείρων” – Χατζιδάκις

«Άξιον Εστί» - Θεοδωράκης

«Moulin Rouge» - Soundtrack

Τα υπόλοιπα δύο θέλω να είναι δικές του επιλογές

Γράφεις στο blog Μαμα πεινάω. Ποιος είναι ιδανικός συνδυασμός μουσικής και φαγητού και ποια είναι η αγαπημένη σου συνταγή;
To blog mama peinao δεν είναι δικό μου – είναι βέβαια ενός φίλου. Γράφω εκεί, όπως και όποτε μου δίνεται η ευκαιρία στα έντυπα. Ο ιδανικός συνδυασμός μουσικής και φαγητού επιβάλλει απαραίτητα ένα πολύ καλό κρασί στην παρέα. Πάντως θα πρότεινα σολομό και αμερικάνικο blues. Αγαπημένη συνταγή… μανιτάρια πλευρώτους στα κάρβουνα με θυμάρι και μπαλσάμικο – λευκό κρασί για συνοδεία. Τέλειο.
Ευχαριστώ και σας περιμένω στην πρεμιέρα την 1η Νοεμβρίου στο Ρυθμό Stage

*Ψάξε, ψάξε και θα τον βρεις:

-Τις Πέμπτες 1η και 8 Νοεμβρίου στο Ρυθμός Stage

- Στο myspace

-Στις "Μουσικές Αποστολές" του Free Angel 91.8

Κική Παπαδοπούλου