«Tango Seduccion»: Gustavo Russo και Samanta Garcia στο e-go

27.11.2012
«Το τάνγκο έχει μία αιώνια φωτιά. Αυτή η φωτιά γεννιέται από τον εσωτερικό διάλογο των δύο αρχέγονων χορευτών, από το ανεξέλεγκτο πάθος ανάμεσα στον άντρα και τη γυναίκα. Είναι η φωτιά που δημιουργεί τη σαγήνη του τάνγκο».

«Το τάνγκο έχει μία αιώνια φωτιά. Αυτή η φωτιά γεννιέται από τον εσωτερικό διάλογο των δύο αρχέγονων χορευτών, από το ανεξέλεγκτο πάθος ανάμεσα στον άντρα και τη γυναίκα. Είναι η φωτιά που δημιουργεί τη σαγήνη του τάνγκο».
Έτσι περιγράφει τις ρίζες του τάνγκο ο Γκουστάβο Ρούσο (Gustavo Russo) ένας από τους πιο γνωστούς χορευτές και ένας από τους καλύτερους χορογράφους τάνγκο παγκοσμίως.

O Gustavo Russo και η παρτενέρ του Samanta Garcia, θα μας μαγέψουν με το πάθος τους για το τάνγκο στη σκηνή του Badminton για μία μόνο βραδιά την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012.


Γεννημένος στο Μπουένος Άιρες το 1970, ο Γκουστάβο Ρούσο, ήδη σε ηλικία 18 ετών, είχε κερδίσει τον τίτλο ενός από τους πλέον υποσχόμενους χορευτές τάνγκο στον πλανήτη. Από τότε, ξεκίνησε διεθνή καριέρα συμμετέχοντας σε μερικά από τα σημαντικότερα σόου τάνγκο, κάνοντας παράλληλα εμφανίσεις στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση.

Είναι ο διευθυντής, χορογράφος και κορυφαίος χορευτής του σόου «Tango Seduccion». Με πάνω από 20 έτη εμπειρίας και περιοδείες σε πέντε ηπείρους, έχει χορέψει στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου - από το Deutsches Theatre του Μονάχου μέχρι το Champs Elysees Theatre του Παρισιού, το Yapouto Gotanda Hall στο Τόκιο και το State Theatre του Σίδνεϊ. Μαζί του, τα τελευταία 8 χρόνια, η εξαιρετική χορεύτρια Samantha Garcia.

Λίγες ώρες πριν την παράσταση, συναντήσαμε το ζεύγος Gustavo-Samanta σε... δείπνο με απόλυτο άρωμα Αργεντινής, στο εστιατόριο «Pasional» (Καποδιστρίου 64 , Φιλοθέη).


Χορτοφάγοι, Τοξότες και υπέρμαχοι της εύρεσης του «σκοπού» για κάθε άνθρωπο, οι δύο χορευτές απάντησαν στις ερωτήσεις μας με θέρμη και γλυκύτητα, όπως αρμόζει σε δύο κατασταλαγμένους, ολοκληρωμένους καλλιτέχνες.

«Το τάνγκο είναι ένας χορός που ουσιαστικά γεννήθηκε μέσα από τις καρδιές των ανθρώπων» λέει ο Γκουστάβο. Το τάνγκο - μας είπε - του έδωσε την ελευθερία να εκφράζει τις σκέψεις και τα συναισθήματά του, μέσω της κίνησης! Στο σόου, που προετοιμαζόταν περισσότερα από δύο χρόνια, θα δούμε χορογραφικές εικόνες ερωτισμού, βασισμένες πάντα στην αυθεντικότητα και την παράδοση του χορού τάνγκο.


Το ζευγάρι έχει χορέψει σε όλο τον κόσμο και στην ερώτησή μας πού συνάντησαν τους πιο τρομερούς χορευτές τάνγκο μάς απάντησαν τα πιο απίθανα μέρη: τη Σερβία, το Βέλγιο και το… Βιετνάμ!


Για την Ελλάδα, που αντιμετωπίζει βαθιά οικονομική ύφεση, όπως παλαιότερα η πατρίδα τους, η Αργεντινή, πιστεύουν με αισιοδοξία ότι οι δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε όλοι θα μας βοηθήσουν ίσως να επαναπροσδιορίσουμε τις αξίες μας.


Τέλος, αναφορικά με το γεγονός ότι μέρος των εσόδων της παράστασης θα διατεθούν για τους σκοπούς της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Κέντρο Ζωής», ο Γκουστάβο και η Σαμάντα μάς είπαν ότι ένας τέτοιος σκοπός βάζει φτερά στα πόδια τους… και ότι όλοι μας έχουμε αναλάβει μια δέσμευση προς τη ζωή μέσω της ανθρωπιάς μας.

Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου στο Θέατρο Badminton, ο Gustavo Russo – πλαισιωμένος από 14 χορευτές και ένα τραγουδιστή - θέλει να προκαλέσει τις αισθήσεις μας. Με το χορό της σαγήνης! Το «Tango Seduccion»!!

Επιμέλεια Χριστίνα Τσατσαράγκου


Info:

TI: Gustavo Russo - Tango Seduccion!
Χορεύοντας με πάθος και σεβασμό ....για τη Ζωή!
ΠΟΤΕ: Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012
ΠΟΥ: Στο Θέατρο Badminton
Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ.

Δ΄ΖΩΝΗ-15€ - Φοιτητικό10€
Γ΄ΖΩΝΗ : 25€
Β΄ΖΩΝΗ: 35€
Α΄ ΖΩΝΗ: 40€

ΤΑΜΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ BADMINTON -ΤΗΛ: 210 88 40 600
Ηλεκτρονικά από το site του Θεάτρου Badminton-
www.badmintontheater.gr
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ PUBLIC (με Voucher)