Ο μπαμπάς της Έιμι φρενάρει παράσταση για τη ζωή της

28.11.2012
Ο Μιτς Γουαινχαουζ δεν έδωσε τα δικαιώματα των τραγουδιών και οτιδηποτε σχετίζεται με την κόρη του σε δανέζικη θεατρική ομάδα.

Έντεκα θεατρικοί συγγραφείς συνεργάστηκαν για την παράσταση Amy η οποία βασίζεται στη ζωή της Είμι Γουαινχαουζ (Amy Winehouse) κι επρόκειτο να ανέβει στο Royal Theatre της Δανίας 20 Ιανουαρίου αλλά ο πατέρας της τραγουδίστριας τους χάλασε όλα τα σχέδια.

Όπως είχαμε πει πριν λίγο καιρό εδώ, η δανέζικη ομάδα Det Roede Rum πήραν στοιχεία για το έργο μαζεύοντας βίντεο συναυλιών, αποκόμματα εφημερίδων και περιοδικών με συνεντεύξεις της Έιμι και δημοσιεύσεις για εκείνη αλλά και τηλεοπτικές εμφανίσεις της και τα συνέδεσαν για το θεατρικό κείμενο.

Η λεπτομέρεια που τους ξέφυγε όταν μπήκαν στη διαδικασία του γραψίματος και των προβών ήταν η άδεια των πνευματικών δικαιωμάτων των τραγουδιών και των φωτογραφιών της Γουάινχαζουζ από τον πατέρα της, Μιτς (Mitch) και είχαν μόνο την έγκριση της εταιρίας Koda που νόμιζε ότι το είχαν κανονίσει το θέμα.

Ο Μιτς ανακοίνωσε επίσημα πως δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψει να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε ντοκουμέντο που αφορά την κόρη του για την συγκεκριμένη παράσταση με αποτέλεσμα ν’ ακυρωθούν όλα όσα είχαν προγραμματίσει.

Κ.Π