Έκθεση Εικαστικών και Λογοτεχνικών Βιβλίων στο IMK

04.12.2012
O Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος εγκαινιάζει για δεύτερη χρονιά την Έκθεση Εικαστικών και Λογοτεχνικών Βιβλίων των μελών του, στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», στις 19.30.

O Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος εγκαινιάζει για δεύτερη χρονιά, τη Δευτέρα 10/12/2012 στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», στις 19.30, την Έκθεση Εικαστικών και Λογοτεχνικών Βιβλίων των μελών του με σκοπό τα έσοδα από τις πωλήσεις πινάκων και βιβλίων να δοθούν στην «Κιβωτό του κόσμου».

Η Κιβωτός είναι το έργο του Πατέρα Αντώνιου που εδρεύει στην Κολοκυνθού και φιλοξενεί 400 περίπου άπορα παιδάκια, των φαναριών, ελληνόπουλα και αλλοδαπά, αλλά και μονογονεϊκές οικογένειες που έφτασαν κοντά του με χαμένη την ελπίδα τους για τη ζωή.

Εξήντα περίπου συμμετέχοντες καλλιτέχνες δίνοντας από το απόθεμα της ψυχής τους παρουσιάζουν νέα δουλειά με σκοπό να συγκεντρώσουν αφενός τον θαυμασμό των επισκεπτών με τα έργα τους και αφετέρου να συγκεντρώσουν τα οικονομικά οφέλη που θα προσφερθούν στο φιλανθρωπικό σκοπό. Η έκθεση περιλαμβάνει πίνακες ελαιογραφίας διαφόρων μεγεθών, Αγιογραφίες, φωτογραφίες, μεταλλογλυπτική, γλυπτική, κεραμική τέχνη και μικροκατασκευές.

Οι τιμές, που θα αναγράφονται, ξεκινούν από 50€ και φτάνουν έως και 5.500€.
Αν και η αξία των καλλιτεχνών είναι μεγάλη, εντούτοις για να υπάρχει αγοραστική κίνηση όλοι από καρδιάς μείωσαν στο ελάχιστο το κόστος, ώστε να μπορεί ο οιοσδήποτε συνάνθρωπός μας, μέσα στην οικονομική ύφεση που διανύουμε, να ανταποκριθεί βοηθώντας τον σκοπό μας.
Κατά την ημέρα των εγκαινίων θα υπάρχει πρόγραμμα έναρξης με παρουσίαση από την Γ.Γ. του Ομίλου κ. Νίνα Διακοβασίλη και ομιλία του Προέδρου κ. Ηλία Δεμιρτζόγλου.

Θα ακολουθήσει απονομή επαίνων στους συμμετέχοντες εικαστικούς και λογοτέχνες και βράβευση της ποιήτριας που ανεδείχθη πρώτη στον Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό που ο Όμιλος είχε διοργανώσει τον Οκτώβριο, κ. Χρυσούλας Μιχαλοπούλου.

Θα τιμηθούν μέλη που στο 2011-12 ασχολήθηκαν με τα παιδιά με εθελοντική εργασία μεταλαμπαδεύοντας τις εικαστικές και λογοτεχνικές γνώσεις τους και τέλος από το «Ωδείο ΚΟΝΤΑΛΥ» του κ. Πατσέα χορωδία από 35 παιδάκια θα κρατήσει μια ημίωρη συντροφιά στους επισκέπτες. Η βραδιά θα κλείσει με κέρασμα.

Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος
Πανελλήνια Έκθεση Εικαστικών & Λογοτεχνικού Βιβλίου
Τα έσοδα των έργων θα δοθούν στην "Κιβωτό του κόσμου",
στο έργο του Πατέρα Αντώνιου

Εγκαίνια: Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012, στις 19:30
Δευτέρα 10 έως Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012
Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος
Εκθεσιακός Χώρος 1ου Ορόφου
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Κυριακή 18:00 - 22:00
Είσοδος Ελεύθερη


Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78, τηλ. 210 3418 550, φαξ. 210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : [email protected] Ιστοσελίδα: www.mcf.gr.