Stonebringer: Βαρέα μέταλλα εν δράσει!

13.12.2012
Τα μέταλλα είναι μια μεγάλη κατηγορία χημικών στοιχείων που εμφανίζουν ορισμένες κοινές ιδιότητες, όπως είναι η λάμψη, η υψηλή ηλεκτρική και θερμική αγωγιμότητα, η δυνατότητα σχηματισμού ελασμάτων (ελατά) και συρμάτων (όλκιμα).

Τα μέταλλα είναι μια μεγάλη κατηγορία χημικών στοιχείων που εμφανίζουν ορισμένες κοινές ιδιότητες, όπως είναι η λάμψη, η υψηλή ηλεκτρική και θερμική αγωγιμότητα, η δυνατότητα σχηματισμού ελασμάτων (ελατά) και συρμάτων (όλκιμα). Τα heavy μέταλλα είναι αυτοί οι τύποι που φοβούνται οι μαμάδες, ερωτεύονται τα κορίτσια γιατί πίσω από τα μούσια, τα μαλλιά, τα ουρλιαχτά και τα τατουάζ είναι πιο ευαίσθητοι από τους γλυκανάλατους ποπάδες που σε πρήζουν με αγάπες και λουλούδια και μας προκαλούν κάτι ωραία αυχενικά μετά από τις συναυλίες τους.

Οι Stonebringer ανήκουν στην κατηγορία τους, μας έκαναν εντύπωση από την πρώτη φορά που τους είδαμε στο An και είναι από τις καλύτερες ελληνικές μπάντες αυτή τη στιγμή. Θερωρούν αστείες τις στεροτυπικές απόψεις πως οι μεταλάδες απλά "βαράνε" και δεν ξέρουν απο μελωδίες ,αναρωτιούνται πως οι δημιουργοί του Dungeons and Dragons από το οποίο εμπνεύστηκαν τ' όνομα τους, σκέφτηκαν όλα όσα συμβαίνουν στο επικό σύμπαν του παιχινιδιού και ψηφίζουν τον Jigsaw για κινηματογραφικό ροκ frontman.

Μόλις κυκλοφόρησαν το δεύτερο ΕP Ocean of Brave σε παραγωγή του διάσημου Chris Tsagarides , με το πρότζεκτ της SAE, Band Complete να τους στηρίζει σε όλα και λίγες ώρες πριν τη live παρουσίαση των καινούριων τραγουδιών τους στο Six Dogs, φώναξαν τις απαντήσεις τους...

Ποιος είναι ο μύθος στον οποίο αναφέρονται τα κομμάτια του «Ocean of Brave»;
Θα μπορούσε με μια ματιά να εξιστορεί την επανάστηση ενός ανθρώπου τόσο εξωτερική όσο και εσωτερική.Ωστόσο πραγματεύεται και το λάθος του να μεγαλοπιαστεί με την ιδέα του επαναστάτη και να επαναπαυθεί.

Τι κρατάτε από όλη τη διαδικασία της παραγωγής του επιεικείς του EP με τον Chris Tsangarides και τι σας έκανε περισσότερο εντύπωση στον τρόπο που δουλεύει;
Αυτό που μας έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση ήταν πως ο Chris, όντας ένας παραγωγός με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του, αποδείχθηκε τελικά πως είναι ένας down to earth τύπος, πολύ φιλικός και με πολλές χρήσιμες συμβουλές. Θα κρατήσουμε για πάντα στη μνήμη μας αυτήν την απίστευτη εβδομάδα που περάσαμε μαζί, και ευελπιστούμε και σε μελλοντική συνεργασία.

Θυμάστε τις πρώτες σας αντιδράσεις και τα σχόλια όταν ακούσατε τα κομμάτια ολοκληρωμένα;
Θυμόμαστε ότι, όταν επιτέλους ήρθαν τα κομμάτια μιξαρισμένα από Αγγλία, κλείσαμε ένα από τα studios της SAE για 2 ώρες, ακούγοντας τα κομμάτια. Όταν βγήκαμε είχαμε και οι τέσσερις ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά.

Αν γνωρίζατε τους δημιουργούς του «Dungeons and Dragons», Gary Gygax και Dave Arneson, ποια θα ήταν τα πρώτα πράγματα που θα τους ρωτούσατε;
Θα τους ρωτούσαμε τι χρώμα κάλτσες φοράνε! Χωρίς πλάκα, αυτό που θα τους ρωτούσαμε θα ήταν που στο διάολο σκέφτηκαν όλα αυτά που έγραψαν, και θα τους ευχαριστούσαμε, τόσο για το ότι εμπνευστήκαμε το όνομα της μπάντας από τα βιβλία τους, όσο και για τις ατελείωτες ώρες διασκέδασης που μας χαρίσαν και μας χαρίζουν.

Top5 με τ’ αγαπημένα σας θεματικά άλμπουμ:
Pink Floyd- The Dark Side Of the Moon

Aphrodite’s Child- 666

Pink Floyd- Division Bell

Mastodon- Crack the Skye

Bling Guardian-Nightfall In Middle Earth

Ποιους θεωρείτε τους πιο αστείους χαρακτηρισμούς για μεταλάδες μουσικούς και τραγουδιστές;
Το ότι οι μεταλάδες μουσικοί θεωρούνται βρωμιάρηδες και άπλυτοι (δεν ισχύει, εκτός και αν μας πετύχετε στο τέλος 2ωρης πρόβας) καθώς και το ότι ο κόσμος πιστεύει ότι το μέταλ δεν είναι μουσική, και ότι αυτοί που παίζουν μέταλ δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει μελωδία και απλά «βαράνε». Τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι πιο μακριά από την πραγματικότητα.

Ως ακροατές, ποια είναι τα πρώτα πράγματα που προσέχετε όταν ακούτε δίσκους και πόσο αυστηροί/επιεικείς κριτές είστε;
Είμαστε μάλλον αυστηροί κριτές, τόσο στη δικιά μας μουσική όσο και στων άλλων. Τα πρώτα πράγματα που προσέχουμε είναι η σύνθεση-ιδέες, καθώς και αν ο συγκεκριμένος δίσκος έχει κάτι το ιδιαίτερο, κάτι που να τον κάνει να ξεχωρίζει από δουλειές μπαντών του ιδίου στυλ μουσικής. Αν είναι ένα από τα αγαπημένα μας συγκροτήματα, ψάχνουμε για στοιχεία που να τον διαφοροποιούν από τους προηγούμενους δίσκους, σημάδι ότι η μπάντα εξελίσσεται.

Ο πιο ροκ κινηματογραφικός ήρωας που έχει περάσει από τις μεγάλες οθόνες;
Ο Jigsaw του Saw.

Δώστε μας μια πρώτη γεύση από το live στο Six Dogs…
Το live αυτό θα έχει αρχικά μια γεύση απαλής σανγκρίας, θα περάσει από τη φάση του Tanqueray, και θα κλιμακωθεί με μια μίξη johnnie με υποβρύχιο μπύρα- jager. Σας περιμένουμε παρέα με τους φίλους μας τους Οdiolab για να περάσουμε καλά. Cheers!

*Ψάξε, ψάξε και θα τους βρεις:

-Στην παρουσίαση του καινούριου EP τους "Ocean of Brave" στο Six Dogs

-Στη σελίδα τους στο facebook

-Στα ράφια με το καινούριο EP τους "Ocean of Brave"

Κική Παπαδοπούλου