12 ολοκαίνουργιες σαγηνευτικές ηχογραφήσεις

08.01.2013
Σε μια απίστευτη καριέρα που έχει ξεπεράσει τις επτά δεκαετίες, η Πετούλα Κλαρκ (Petula Clark) είναι μια πραγματική παγκόσμια superstar.

Η Πετούλα Κλαρκ (Petula Clark) ηχογράφησε το πρώτο της τραγούδι το 1949 και στη συνέχεια έγινε μια από τις δημοφιλέστερες Βρετανίδες τραγουδίστριες στην ιστορία της μουσικής πουλώντας πάνω από 68 εκατομμύρια albums παγκοσμίως. Η Κλαρκ κυκλοφορεί το νέο της album στις 25 Φεβρουαρίου από την Sony Music, το οποίο περιλαμβάνει νέα τραγούδια και διασκευές με το δικό της μοναδικό ταλέντο της.

Το πρώτο τραγούδι από το νέο της album “Cut Copy Me” είναι μια μαγευτική, σύγχρονη σύνθεση, ενώ το ομότιτλο track “Lost In You” κινείται γύρω από μια απλή αλλά όμορφη μελωδία στο πιάνο. Άλλο ένα νέο τραγούδι είναι το “Next To You”: Ευχάριστος ήχος. Γράφτηκε από τον Simon Wilcox, ο

Η Κλαρκ κέρδισε το πρώτο της Grammy το 1964 με το “Downtown” στην κατηγορία ‘Best Rock n Roll Record’ (Το “Downtown” έφτασε στο No.1 στην Αμερική πουλώντας πάνω από τρία εκατομμύρια αντίτυπα) και κέρδισε το δεύτερο Grammy της, την επόμενη χρονιά, το 1965 στην κατηγορία ‘Best Female Vocal Performance’. Μια από τις σημαντικότερες Βρετανίδες καλλιτέχνες πέτυχε 15 συνεχόμενα Top 40 hits στην Αμερική.

Ο Τζον Λένον (John Lennon) είχε πει ότι ήταν μια από τις αγαπημένες του τραγουδίστριες, γεγονός που την έκανε να διασκευάσει το “Imagine’, το οποίο και θα περιλαμβάνεται στο νέο της studio album, ακόμα πιο οδυνηρό. Επίσης της ζήτησε να συμμετάσχει στην live εκτέλεση του single “Give Peace A Chance” (Είναι και στο κλασσικό video clip το οποίο γυρίστηκε στο Montreal σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου κατά την διάρκεια του θρυλικού event). Επίσης δούλεψε με τους Ντιν Μαρτιν (Dean Marti), Φρανκ Σινάτρα (Frank Sinatra), Μπάρμπρα Στράιζαντ (Barbra Streisand) και άλλους πολλούς. Η Petula έχει επίσης πρωταγωνιστήσει σε πάνω από 30 κινηματογραφικές ταινίες μεταξύ άλλων την ‘Finian’s Rainbow’ όπου ήταν μαζί με τον Φρεντ Αστέρ (Fred Astaire) (και ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα) και το ‘Goodbye Mr Chips’ του 1970, όπου ήταν μαζί με τον Πίτερ Ο Του΄(Peter O’Toole).

Διασκεδάζοντας τα στρατεύματα κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου πολέμου στο ραδιόφωνο και με τις συναυλίες της η Κλαρκ είχε αναγνωριστεί ως «Έχει φωνή τόσο γλυκιά όσο οι καμπάνες στο παρεκκλήσι».

Κυκλοφορεί στις 25 Φεβρουαρίου 2013