Αυλαία στα 89 της για την ηθοποιό Βίλμα Κύρου

01.02.2013
Μία από τις παλιές πρωταγωνίστριες του θεάτρου, η Βίλμα Κύρου, έφυγε χθες το πρωί από τη ζωή, από πνευμονικό οίδημα, σε ηλικία 89 ετών.

Μία από τις παλιές πρωταγωνίστριες του θεάτρου, η Βίλμα Κύρου, έφυγε χθες το πρωί από τη ζωή, από πνευμονικό οίδημα, σε ηλικία 89 ετών.

Η ηθοποιός που υπηρέτησε όλα τα θεατρικά είδη και διακρίθηκε σε ρόλους κομεντιέν στα πρώτα της βήματα, αντιμετώπιζε εδώ και αρκετά χρόνια αναπνευστικά προβλήματα. Γεννημένη το 1924 στις Σέρρες, σπούδασε στη Δραματική Σχολή της Μαρίκας Κοτοπούλη. Πρωτοεμφανίστηκε το 1943 στο θέατρο της δασκάλας της, ως Τερέζα στον «Ποπολάρο» του Γρ. Ξενόπουλου.

Στη συνέχεια συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο, ενώ έπαιξε και στο ελεύθερο θέατρο σε πρωταγωνιστικούς ρόλους. Από το 1955 συγκροτεί δικούς της θιάσους. Επέστρεψε στο Εθνικό για ένα διάστημα, ενώ από το 1982 κι ύστερα έπαιζε στο ελεύθερο θέατρο. Οι τελευταίες της συνεργασίες ήταν με το «Μοντέρνο Θέατρο» του Γ. Μεσσάλα στα έργα «Πατέρας», «Ριχάρδος Γ'» και «Η ζωή είναι ωραία», τη σεζόν 2002-2003 που έμελλε να είναι και η τελευταία της θεατρική εμφάνιση.

Στον κινηματογράφο πραγματοποίησε σποραδικές εμφανίσεις: «Ομορφες μέρες», «Το Ονειρο της Κυριακής», «Αγωνία», «Το Νυφοπάζαρο», «Οικογένεια Χωραφά»κ.α. Στην τηλεόραση έχει παίξει στις σειρές: «Η τύχη της Μαρούλας», «Οι μεν και οι δεν», «Βραδινές καμπάνες». Η κηδεία της θα γίνει σήμερα στις 2.30 μ.μ., στο Β΄Νεκροταφείο Αθηνών.

ΑΝΤ.ΚΑΡ.