Μπήκαμε στην πρόβα τζενεράλε της Ελεωνόρας Ζουγανέλη!

02.02.2013
Ο φωτογραφικός φακός του e-go ήταν στην γενική πρόβα της Ελεωνόρας Ζουγανέλη για το καινούριο της πρόγραμμα "Μετακόμιση τώρα".

«Χρειάζεται λίγος χρόνος και να βρούμε τον δικό μας τρόπο έκφρασης και κάποια πράγματα είναι αδύνατον να μη συμβούν λίγο λανθασμένα μέχρι να καταλάβουμε κι εμείς οι ίδιοι τελικά τι είναι αυτό που θέλουμε.»

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη μπορεί να ανέφερε αυτό κάποια στιγμή στην πρόβα τζενεράλε της για τη «Μετακόμιση» της στον Σταυρό του Νότου αλλά είναι σίγουρα πως από την πρώτη στιγμή ξεχώρισε γιατί ξέρει ακριβώς τι είναι αυτό που θέλει να εκφράσει. Και ακόμα και για κάποιους από μας που δεν είμαστε φανατικοί με το είδος της μουσικής που αντιπροσωπεύει, μας έχει ταρακουνήσει πολλές φορές. Δε μενει στατική μέσα σ' αυτή την περιβόητη νέα μουσική γενιά που κοντεύει να καεί από την υπερέκθεση και χωρίς να είναι βολεμένη στην ασφάλεια που προσφέρει η "αυτό που θέλει το κοινό" νοοτροπία, γουστάρει τις αλλαγές κι αδειάζει τις κούτες για καινούρια πειράματα.

«Κάνω λάθη πολλά και τα παραδέχομαι. Αν τα εντοπίσω εκείνη τη στιγμή θα το κάνω...όταν τελειώσει κάτι και να παραδεχτώ το λάθος, έχει τελειώσει και το παραδέχομαι στον εαυτό μου για την επόμενη φορά που θα συμβεί κάτι. Μ’ αρέσει να προλαβαίνω να επανορθώνω, να συνειδητοποιήσω το λάθος και ν’ αλλάξω κιόλας.»

Την Παρασκευή, δεν πρόβαρε το καινούριο της πρόγραμμα μόνο με τους μουσικούς της αλλά και με τον ραδιοφωνικό σταθμό Μελωδία που μετέδωσε σε ζωντανή σύνδεση όλο το πρόγραμμα και πολλούς θαυμαστές. Με τους τελευταίους άλλαξαν ρόλους κάπου προς το τέλος αφού λόγω των γενεθλίων της την επόμενη μέρα, της ευχήθηκαν όλοι μαζί τραγουδώντας της τα Χρόνια Πολλά και κι εκείνη έσβησε το κερί της τούρτας με την αφίσα του προγράμματος σχεδιασμένη πάνω .

«Το «Μετακόμιση τώρα» με εκφράζει πολύ γιατί με βρήκε σε μία στιγμή της ζωής μου που όντως συνέβη μια μεγάλη αλλάγη. Είχαμε μιλήσει με τον Κώστα Λειβαδά για να μου δώσει ύλικό για τον καινούριο μου δίσκο, του περιέγραψα το λόγο που μετακόμισα και μου έγραψε αυτό το τραγούδι. Ήταν εντελώς στα μέτρα μου!»

Καινούρια δικά της τραγούδια , παλιά ελληνικά (κυρίως) που την έχουν σημαδέψει γέμισαν τα ηχεία του Σταυρού και πάνω στη σκηνή με τα ξύλινα κουτιά και τα εύθραυστα περιεχόμενα τους, τα μικρόφωνα βρέθηκαν μπροστά σε μία από τις ωραιότερες και πιο δουλεμένες, γυναικείες φωνές. Όσο κλισέ κι αν ακούγεται.

«Όταν ακούω κάποιες φορές στο ραδιόφωνο κάποιο τραγούδι μου δυσκολεύομαι πολύ να το αφήσω να παίζει και συνήθως αλλάζω σταθμό!»

Κάπου εκεί γύρω ήταν κι ο φωτογραφικός φακός του e-go και λίγο παρακάτω το σκρολάρισμα είναι όλο δικό σου....

Φωτογραφίες/κείμενο: Κική Παπαδοπούλου






Info
Που:Σταυρός του Νότου PLUS, Φραντζή και Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος

Πότε: από το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου και κάθε Σάββατο

Τηλ. Κρατήσεων: 210.9226975, 210.9239031

www.stn.gr