Mουσικές του Μάη: "Αντιγαϊτανικός" oδηγός επιβίωσης

01.05.2013
Οι μουσικές που θα σε γλιτώσουν από την τρέλα του "Κατερινάκι πετσούλα" και θα σε πάνε κατευθείαν παραλία ακόμα κι αν αυτή κρύβεται μέσα σε μια πλαστική πισίνα. Όχι πάλι του Jumbo.

Την ώρα που θα ψάχνεις μαργαρίτες και τουλίπες στα λιβάδια, θα κάνεις προπόνηση για τον αυγοπόλεμο και θα ετοιμάζεσαι για το σούβλισμα (όλα τα χει η εισαγωγή του Μάη), κάπου στα ηχεία θα ακούγεται σίγουρα η νονά Κατερίνα Στανίση, ο Χρήστος Σαντικάι και ο Πέτρος Γαϊτάνος.

Η πρώτη είναι καινούρια στην πασχαλινή παρέα κι απ’ ότι φαίνεται δε θα φύγει από τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις μέχρι τα Χριστούγεννα κι όσες φορές και να πατήσεις mute δε θα γλιτώσεις. Οι άλλοι δύο δε χρειάζονται πολλά σχόλια απλά ένα ευλόγησον. Ε και έναν παραπάνω κοιλιακό για τον Χρήστο.

Αφού δεν έχουμε κασέτα να φτιάξουμε mixtape, μαζέψαμε κάποια τραγούδια που έχουν κολλήσει στους players μας με την ένταση να είναι πάντα κόκκινα. Όταν οι Clutch βγάζουν τις rocknrollάδικες κραυγές, οι Ρόδες σου φτιάχνουν τη διάθεση απλά μ’ ένα τατατα, οι Royksopp ρίχνουν άμμο το γραφείο σου και ο Παύλος Παυλίδης έβγαλε έναν από τους πιο ωραίους ελληνικούς δίσκους γεμίζοντας χρώματα το δρόμο που περνάει το ποδήλατο σου. Our God is the Sun όπως λέει ο Josh παρακάτω. Σε όποιο μουσικό είδος κι αν είσαι πιστός, άσε τα να παίζουν και πρόσεχε μην κάψει το μαλλί η λαμπάδα του διπλανού.

Καλό, ηλιοκαμένο και φουλαρισμένο στα λουλούδια μήνα.

Röyksopp & Susanne Sundfør - Running To The Sea

Florence and the Machine- Over the love ("The Great Gatsby" soundtrack)

Παύλος Παυλίδης & B-Movies - Θα 'ρθει μια μέρα

Ρόδες feat. Εισβολέας, Big Shine- Tatata

Charles Bradley and The Menahan Street Band - How Long (Live on KEXP)

Hannah Williams & The Tastemakers - I'm a good woman

Ghostface Killah and Adrian Younge- Rise of the Ghostface Killah

Queens of the Stone Age - My God Is The Sun

Transistor- Do not raise that Flag(Bangies remix)

Clutch – DC Sound Attack

Lucky Funeral - We Can See The Sun

Κ.Π