Ο Γιώργος Καραδήμος τα λέει όλα στο e-go.gr!

08.05.2013
Στις 13 του Μάη θα κάνουμε ένα μουσικό ταξίδι που τη μια στιγμή σε καλεί να κλείσεις τα μάτια και την άλλη σ’ ανεβάζει σ’ ένα roller coaster που διαρκεί πάνω από 2 ώρες!

Μέχρι τότε εσείς μπορείτε να απολαύσετε την 'πλούσια' κουβέντα που είχαμε μαζί του! Ενας αξιόλογος μουσικός με ενδιαφέρουσες σκέψεις και απολαυστικές ιδέες, μας μίλησε για όλα.
Σπάνια συναντάς τελευταία καλλιτέχνη που να μπορεί -και να θέλει- να εκφράζεται τόσο όμορφα και ολοκληρωμένα. Ευχαριστούμε πολύ και ευχόμαστε καλά μουσικά παντρέματα!

Ε.Σ.

Ενας πολύ αξιόλογος μουσικός εμφανίζεται στο Ρυθμο Stage τη Δευτέρα 13 Μαϊου για μια βραδυά ..."Απο τον Τσιτσάνη ως τη Nina Simone". Ο Γιώργος Καραδήμος μας μίλησε για τις

- Tι μας έχετε ετοιμάσει στον Ρυθμό για το βράδυ της Δευτέρας 13/5?
Θα ακούσετε τι προκύπτει οταν μπλέκει μια funky μπάντα σε χωράφια άγνωστα γι αυτήν, μ ενα λυρικό και ίσως στο βάθος λαικό τραγουδιστή σε τραγούδια απρόβλεπτα έτσι κι αλλιώς.Το σιγουρο είναι πως δεν πρόκειται να πλήξετε! Ειναι ενα πρόγραμμα με λογική παραστασης χωρίς ομως το αποστειρωμένο στοιχείο που εν δυνάμει μπορεί να έχουν οι μουσικές παραστάσεις. Ο στόχος ειναι στο τέλος να φύγουμε λίγο πιο γεμάτοι,εχοντας πάρει κάτι διαφορετικό και σίγουρα έχοντας γίνει μια μεγάλη παρέα.
Νομιζω πως ο τιτλος της παραστασης "Απο τον τσιτσάνη ως τη Nina simone" λεει πολλα!

- Αλήθεια αν συναντιόταν ο Βασίλης Τσιτσάνης με τη Νina Simone, τι θα θέλατε να τους ακούσετε να παίζουν/τραγουδούν?
Φανταζεστε να υπήρχε για μια στιγμή η δυνατότητα να συναντηθούν για λίγο; Θα ακούγαμε εκπληκτικά παντρέματα με τον Τσιτσανη στο μπουζουκι και τη Νινα Σιμον στο πιανο να αυτοσχεδιαζουν πανω σε κομματια και των δυο! Αλλωστε η Σιμον παροτι την εχουν ταυτισει με τη τζαζ δεν αποδεχτηκε ποτε τον χαρακτηρισμο και το υφος της ηταν πιο κοντα στη μπλουζ και τη σοουλ.
Θα ήθελα οσο τιποτα να ακούσω την "αχαριστη" με τη Σιμον στο πιανο, με τη δικη της πινελια σε ενα λαικό και αν το καλοσκεφτείτε αλλου τυπου μπλουζ με τον τσιτσανη να τραγουδαει και να παίζει μπουζούκι με την αντισυμβατική φωνή του! Απο την αλλη πλευρα θα ήθελα να ακουσω το "put a spell on you" ενα κομματι που εχει ερμηνευσει συγκλονιστικα η Νίνα Σιμον έτσι κι αλλιως με τη συνοδεια μονο του μπουζουκιου του Τσιτσανη!

- Δισκογραφικά σε τι φάση βρίσκεστε αυτό τον καιρό?
Ετοιμάζω το καινούργιο μου cd και είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος γιατι θεωρώ πως έχω γραψει τα καλύτερα μου τραγούδια. Ελπίζω να μην αποδειχτεί μόνο δικιά μου πεποίθηση(γελια)
Ένα μικρό δείγμα ακούτε αυτό τον καιρό μεσα απο το "Άγρυπνο κώμα" σε στίχους της σπουδαίας Σαννυς Μπαλτζή

- Ποιες είναι οι δικές σας μουσικές επιρροές? Με τι ακούσματα μεγαλώσατε?
Αν με ρωτάτε οταν ξεκίνησα συνειδητά να επιλέγω τη μουσική που αποφάσισα ν ακούω πιτσιρικάς θα σας απαντήσω Χατζιδακη, Θεοδωρακη, Λοιζο, Μικρουτσικο, Σαββοπουλο και γενικότερα οτιδήποτε είχε να κάνει με μελοποιημένη ποίηση και γενικότερα με στίχο ιδιαίτερο και ξεχωριστό σε συνδυασμό με υπέροχες μελωδίες φυσικά.

- Τι είναι αυτό που σας έχει ενοχλήσει περισσότερο στον χώρο από τότε που ξεκινήσατε?
Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που να μπορώ να αναφέρω σε σχεση με το χώρο που να με εχει ενοχλήσει. Κάθε δουλειά εχει τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες της.προσωπικά νιωθω τυχερός που μπορώ να ζω έστω και δύσκολα απ αυτο που κάνω,οπότε το θεωρώ αγνωμοσύνη να γκρινιάξω για πραγματα δευτερεύοντα τα οποία απο ένα σημείο και μετά μαθαίνεις να αντιμετωπίζεις με ψυχραιμία και γερό στομάχι.Καμια δουλειά δεν είναι εύκολη. Το σημαντικό είναι να αγαπάς πραγματικά αυτό που κάνεις.Μόνο Ετσι μαθαίνεις να ξεπερνάς τις δυσκολίες.

- Πού θα σας βρει κανείς το καλοκαίρι που έρχεται?
Σκοπεύω να κάνω μια όσο το δυνατόν μεγαλύτερη βόλτα με τη μπάντα μου σε όλη την Ελλάδα παίζοντας τραγούδια που αγαπάμε.

- Αν μπορούσατε να στήσετε το Live των ονείρων σας, από την ξένη μουσική σκηνή, πού θα σας βλέπαμε και με ποιους, σε τι ρεπερτόριο?
Θα καλούσα σιγουρα τους muse να τους ακούσω να διασκευάζουν τραγουδια απο το reflections του Μανου Χατζιδάκι! Είναι μια εκπληκτική μπάντα με πολλα λυρικα και ροκ στοιχεία πολλυ όμορφα αναμεμειγμένα μεταξύ τους! Είναι μια καινούργια πρόταση ο ήχος τους!Φυσικά θα καλούσα τον sting ενα εκπληκτικό κράμα δημιουργού και ερμηνευτή,και θα ήθελα να τον ακουσω να διασκευάζει ρεμπετικα με την υπεροχα βρώμικη μελωδική φωνή του και την άψογη αισθητική του.live των ονειρων μου δεν ειπατε; ευτυχώς στα όνειρα δεν υπάρχουν περιορισμοί! Πάντως θα καλούσα σιγουρα τον bono απο τους u2, τη norah jones, τους rolling stones, τον stevie wonder και πολλούς αλλους...

- Αν η Πολιτική ήταν ένας χώρος καθαρός και άφθαρτος, θα μπορούσατε να ήσασταν Πολιτικός?
Δεν το εχω σκεφτει ποτε και δεν ειναι κάτι που μ ενδιαφέρει.θεωρώ πως ο κάθε πολίτης είναι σημαντικό κρίνοντας και απο το τι συμβαίνει αυτη τη στιγμή στη χωρα να έχει αποψη και επιχειρήματα και να ειναι πολιτικοποιημένος. Δε νοειται οπως έχουν τα πραγματα να λέει κανείς πλεον πως δεν ήξερε. Εχουμε την ευθύνη των επιλογών μας και οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί στις επιλογές μας θεωρώ.

- Στην προσωπική σας ζωή, τι δεν αντέχετε με τίποτα και για κανένα λόγο?
Δεν αντεχω με τιποτα τη γκρινια και την καταπιεση

- Και τι μπορεί να σας κάνει να παραδοθείτε?
Η ειλικρινεια και η εμπιστοσυνη

- Μπαίνετε σε ένα διαστημόπλοιο και φεύγετε για πάντα. Πριν όμως, αφήνετε ένα δίσκο κληρονομιά, για τις επόμενες γενιές. Έναν μόνο. Ποιος είναι αυτός?

Δύσκολη ερώτηση...Αμφιταλαντεύομαι αναμεσα στις "Γραμμές των οριζόντων" του Θάνου Μικρούτσικου και τη "Ρεζέρβα" του Σαββόπουλου... Παρότι διαφορετικοί δίσκοι μεταξύ τους ειναι και οι δυο αριστουργηματικοι.Θα έριχνα κέρμα και θα άφηνα την τύχη να αποφασίσει!