Τι είπαν για τον Σάκη Ρουβά «Διόνυσο» στις Βάκχες

11.07.2013
Ο δημοφιλής ποπ σταρ εμφανίστηκε στα λευκά, με μεταλλικό γιλέκο, που όταν το έβγαλε έμεινε ημίγυμνος από τη μέση και πάνω με μια μακριά λευκή φούστα. Κάποια στιγμή την αφαίρεσε κι αυτή και παρέμεινε στη σκηνή με το κλασικό λευκό αντρικό εσώρουχο.

«Επιτέλους είδαμε έναν... θεό σε ρόλο θεού!».

Αυτά τα σχόλια συνόδευαν την εμφάνιση του Σάκη Ρουβά ως Διόνυσου στις «Βάκχες» του Ευριπίδη, στη γενική δοκιμή (που έγινε παρουσία κοινού), την Τρίτη το βράδυ, στο (κατάμεστο) Ευριπίδειο Θέατρο Σαλαμίνας (ως φόρος τιμής στον συγγραφέα).

Ο δημοφιλής ποπ σταρ εμφανίστηκε στα λευκά, με μεταλλικό γιλέκο, που όταν το έβγαλε έμεινε ημίγυμνος από τη μέση και πάνω με μια μακριά λευκή φούστα. Κάποια στιγμή την αφαίρεσε κι αυτή και παρέμεινε στη σκηνή με το κλασικό λευκό αντρικό εσώρουχο. Η πρεμιέρα της παράστασης, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη, θα δοθεί στο Φεστιβάλ Φιλίππων, στις 13 και 14 Ιουλίου.

«Θετική πρόκληση, ενδιαφέρουσα παράσταση» ήταν το σχόλιο του υπουργού Πολιτισμού, Πάνου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος ήταν παρών στην παράσταση της Σαλαμίνας. «Είναι θετικό το ότι συνδυάστηκε με φιλανθρωπικό σκοπό και στη γενέτειρα του Ευριπίδη» πρόσθεσε (η παράσταση υποστηρίζει, στην πανελλαδική της περιοδεία, το νέο έργο του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ, την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Οραμα ΕΛΠΙΔΑΣ», προσφέροντας μέρος των εσόδων από τα εισιτήριά της). Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης δήλωσε για τον Διόνυσο-Σάκη Ρουβά: «Νιώθω ευτυχισμένος που γνώρισα έναν άνθρωπο-καλλιτέχνη που είναι πρόθυμος να τσαλακωθεί».

Βασισμένη στη νέα μετάφραση του Γιάννη Λιγνάδη, η παράσταση περιλαμβάνει στο καστ της: τη Ρούλα Πατεράκη (Τειρεσίας), τον Γιάννη Καρατζογιάννη (Κάδμος), τον Δημήτρη Πασσά (Πενθέας), τη Μαρία Κίτσου (Αγαύη), τον Δημήτρη Λιγνάδη (Αγγελιαφόρος) και τη Γιώτα Βέη (κορυφαία). Κεντρικό ρόλο στην παράσταση παίζει η μουσική, την οποία επιμελείται ο Γιώργος Πούλος και κυρίως τα αφρικανικά κρουστά. Τη ζωντανή μουσική ερμηνεύουν Νιγηριανοί καλλιτέχνες, με τη συμμετοχή και τη συνεργασία του Μιχάλη Αφολαγιάν. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Εύας Νάθενα και οι χορογραφίες της Δάφνης Ασημακοπούλου.

Πηγή ΕΘΝΟΣ