Γκέι τάνγκο απογειώνει διαγωνισμό στην Αργεντινή

29.08.2013
«It takes two to tango» έστω κι αν είναι άντρες. Για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τάνγκο της Αργεντινής χόρεψαν ζευγάρια ίδιου φύλου.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τάνγκο -που έλαβε χώρα όπως κάθε χρονιά στο Μπουένος Άιρες- την παράσταση έκλεψαν και φέτος, όπως ήταν αναμενόμενο, τα ζευγάρια από την Αργεντινή.

Στη φετινή διοργάνωση, που χαίρει μεγάλης εκτίμησης από τους λάτρεις του τάνγκο, πήραν μέρος περισσότερα από 500 ζευγάρια από 37 χώρες. Τα ζευγάρια χόρεψαν ακατάπαυστα τις δύο εβδομάδες του φεστιβάλ, ο τελικός του οποίου έλαβε χώρα στη Luna Park Arena του Μπουένος Άιρες.

Ο φετινός διαγωνισμός είχε μια σημαντική ιδιαιτερότητα. Ήταν η πρώτη χρονιά που οι κριτές επέτρεψαν τη συμμετοχή ζευγαριών ιδίου φύλου. Την ευκαιρία άρπαξαν τρία ζευγάρια αντρών και ένα ζευγάρι γυναικών, που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό - χωρίς τελικά να διακριθούν.

Το χειροκρότημα συγκέντρωσαν ο 34χρονος Αργεντίνος Juan Pablo Ramirez με τον παρτενέρ του 18χρονο Daniel Arroyo από τη Βενεζουέλα, που ερμήνευσαν κλασικό τάνγκο του 1940. Πριν βιαστούμε να σκεφτούμε ότι το θέαμα δύο σφιχταγκαλιασμένων ανδρών δεν πολυταιριάζει σε αυτόν τον παθιασμένο χορό ας θυμηθούμε ότι το τάνγκο, ο χορός των χαμαιτυπείων της Αργεντινής, χορευόταν αρχικά από ζευγάρια αντρών στα πορνεία του 1890. Οι γυναίκες απαγορευόταν τότε να συμμετέχουν σε αυτό τον φλογερό εναγκαλισμό που παρέπεμπε στον πληρωμένο έρωτα.

Το ζευγάρι Jesica Arfenoni και Maximiliano Cristiani εξέπληξε τους κριτές, κερδίζοντας το βραβείο Salon Tango, με τους συμπατριώτες τους Αργεντίνους Guido Palacios και Florencia Castilla, να παίρνουν σπίτι τους το έπαθλο Stage Tango.

Να θυμίσουμε τέλος ότι η Αργεντινή είναι μια χώρα που έχει επανειλημμένως αποδείξει την «ανοικτή» στάσης της στην ομοφυλοφιλία και έχει υπάρξει πρωτοπόρος στη Λατινική Αμερική στο πεδίο της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των γκέι.

Πηγή DailyMail
Επιμέλεια Χ. Τσατσαράγκου