Κάνε κι εσύ μία βόλτα στο... σκοτάδι

17.10.2013
Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες εμπειρίες της ζωής μας βιώσαμε στο πρωτοποριακό δρώμενο «Dialogue in the Dark» που λαμβάνει χώρα αυτήν την περίοδο στο θέατρο Badminton.

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες εμπειρίες της ζωής μας βιώσαμε στο πρωτοποριακό δρώμενο «Dialogue in the Dark» που λαμβάνει χώρα αυτήν την περίοδο στο θέατρο Badminton.

Για 80 περίπου λεπτά περιηγηθήκαμε με τις υπόλοιπες –εκτός της όρασης- αισθήσεις μας στον Εθνικό Κήπο της Αθήνας, πήραμε το μετρό από το Σύνταγμα και κατεβήκαμε στο Μοναστηράκι, όπου και περπατήσαμε στα γραφικά σοκάκια του αγγίζοντας τους γεμάτους πάγκους των μικροπωλητών. Δοκιμάσαμε να διασχίσουμε μία λεωφόρο με τα μπαστούνια μας και τέλος δροσιστήκαμε σ΄ένα καφέ, όπου όλη η ομάδα είχαμε μία ζεστή συζήτηση.

Όλα αυτά διαδραματίστηκαν σε κατάσταση πλήρους συσκότισης, στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους της εγκατάστασης του θεάτρου.

Αυτή η ιδιότυπη ξενάγηση σ΄έναν κόσμο χωρίς φως μας έδωσε μία μικρή ιδέα για το πως μπορεί να είναι η καθημερινότητα χιλιάδων συνανθρώπων μας με προβλήματα όρασης, αλλά ταυτόχρονα μας χάρισε και μία πολύτιμη εμπειρία καθώς για περισσότερο από μία ώρα «ζήσαμε» χωρίς τα μάτια μας, μόνο με την αφή, την όσφρηση και την ακοή μας. Η Χρυσαέλα, η με μειωμένη όραση οδηγός μας, αντικατέστησε τα μάτια μας και μας μετέφερε μοναδικά στο δικό της κόσμο, έναν κόσμο δύσκολο και… εξαιρετικά δύσβατο.

Το «Dialogue in the Dark» δεν είναι μία ακόμα έκθεση ή μία performance ή ένα ακόμη εικαστικό δρώμενο. Είναι μία εμπειρία ζωής που μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τη διαφορετικότητα, που μπορεί να μας κάνει να εκτιμήσουμε όλα όσα θεωρούμε δεδομένα στη ζωή μας.

Γι΄αυτό όσοι δεν φοβάστε το σκοτάδι μη διστάσετε να κάνετε ένα διάλογο μέσα σ΄αυτό...

ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!

- Οι επισκέπτες, για αποφυγή οποιασδήποτε ταλαιπωρίας, πρέπει να επικοινωνούν με το ταμείο του θεάτρου, στο 210 8840600, για να κάνουν κράτηση ξενάγησης, καθώς σε κάθε ξενάγηση μπαίνουν αυστηρά μέχρι 8 άτομα.

- Αποφύγετε να φοράτε ο,τιδήποτε μπορεί να φωσφορίσει στο σκοτάδι.

- Η μοναδική αυτή βόλτα είναι απόλυτα ασφαλής. Δεν υπάρχουν εμπόδια, ύψη, περίεργα ανθρωποφάγα πλάσματα ή ζουζούνια.

- Οποιαδήποτε στιγμή αισθανθείτε περίεργα, μπορείτε να εγκαταλείψετε τον περίπατο.

INFO

Πότε: Θέατρο Badminton
Που: Από Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013 (παγκόσμια ημέρα Λευκού Μπαστουνιού)

Η επίσκεψη στην εγκατάσταση συνιστάται και για παιδιά ηλικίας 8 ετών και άνω.

Η εγκατάσταση θα είναι ανοιχτή καθημερινές και Σαββατοκύριακα και θα λειτουργεί:
- Καθημερινές πρωί 10:00 – 13:00 για σχολεία/ για το κοινό από 16:00 μέχρι 20:30 (20:30 ξεκινά η τελευταία επίσκεψη)
- Σαββατοκύριακα 11:00 – 20:30 (20:30 ξεκινά η τελευταία επίσκεψη)

Τιμές Εισιτηρίων
Καθημερινές: 14€ κανονικό, 11€ (σπουδαστικό/ ανέργων)
Σαββατοκύριακα: 18€ κανονικό, 15€ (σπουδαστικό/ ανέργων)
Ειδικές τιμές για σχολεία και ομαδικές κρατήσεις.

Προπώληση:
Ταμείο θεάτρου Badminton, Άλσος Στρατού, Γουδή – τηλ. 210 8840600

Ώρες λειτουργίας ταμείου: Δευ - Παρ: 09:00 - 21:00, Σαβ: 10:00 - 18:00, Κυρ: 10:00 - 18:00. Τις ημέρες των παραστάσεων, το ταμείο παραμένει ανοικτό καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης.


Γ. Οικονόμου, Χ. Τσατσαράγκου