Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά "σηκώνει" αυλαία

18.10.2013
Τα εγκαίνια του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά είναι γεγονός! Η αυλαία του Δημοτικού θεάτρου Πειραιά ανοίγει την Τρίτη 22 Οκτωβρίου με την πολυδιάστατη οπτικοακουστική παράσταση «Δρόμοι Πειραιά» σύλληψη και σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού και τη συμμετοχή σημαντικών καλλιτεχνών.

Τα εγκαίνια του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά είναι γεγονός! Η αυλαία του Δημοτικού θεάτρου Πειραιά ανοίγει την Τρίτη 22 Οκτωβρίου με την πολυδιάστατη οπτικοακουστική παράσταση «Δρόμοι Πειραιά» σύλληψη και σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού και τη συμμετοχή σημαντικών καλλιτεχνών.

Την τελετή έναρξης του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, έχουν κληθεί από τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Βασίλη Ι. Μιχαλολιάκο, να παρακολουθήσουν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, της δημοτικής αρχής, οικονομικοί παράγοντες και βέβαια εκπρόσωποι του πολιτισμού.

Η δεύτερη ημέρα των εγκαινίων του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, είναι αφιερωμένη στα «Λιμάνια της Μεσογείου».

Η σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου µε τη συνοδεία της Μαρίας Νεοφυτίδου στο πιάνο θα ερµηνεύσει αγαπηµένες άριες του λυρικού ρεπερτορίου. 
Φιλική συµµετοχή: Γιάννης Χριστόπουλος [Τενόρος]

Την ίδια ημέρα η ομάδα Carousel μας προσκαλεί σε ένα «ταξίδι από την Ελλάδα έως την Ιβηρική Χερσόνησο».

Με ταραντέλες και λαϊκά τραγούδια της Ιταλίας, πολυφωνικά τραγούδια της Κορσικής, της νότιας Γαλλίας, μελωδίες της Ισπανίας και της Ελλάδας οι Carousel ταξιδεύουν στη Μεσόγειο αλλά και λίγο πιο πέρα έως την Πορτογαλία. Τραγουδάνε για τον έρωτα, την ξενιτιά, τη λύπη, τη χαρά, την ομορφιά των μεσογειακών τόπων .

Ερμηνεύουν οι:
Φαίνη Νούσια : τραγούδι , κρουστά
Μαριαλένα Σπίνουλα : τραγούδι , κρουστά
Μάκης Παπαγαβριήλ : τραγούδι , κρουστά ,κιθάρα , μαντολίνο
Σταύρος Κατηρτζόγλου: κιθάρα
Γιάννης Γεωργαντέλης : ακορντεόν, κιθάρα
Απόστολος Καλτσάς : μπάσο

Τέλος, στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται και τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας
της Μαρία Κούκου.

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, παραδίδεται στο κοινό, την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου.
Για τέσσερις συνεχείς ημέρες, το θέατρο, θα υποδεχτεί τους πρώτους θεατές, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παράσταση της τελετής έναρξης «Δρόμοι του Πειραιά» και να γνωρίσουν αυτό το ιστορικό θέατρο, διαμάντι της πόλης. Την παράσταση του τετραημέρου ερμηνεύουν οι Απόστολος Βαφειάδης, Απόστολος Ψυχράµης, ∆έσποινα Κοντοζάνη, Κώστας Ξυλάς, Λιάνα Κοκόση, Μάνος Νικάκης, Μαρία Βλαχοδηµήτρη, Μελίνα Ανθοπούλου, Νίκος Κοντοζάνης.



«Δρόμοι του Πειραιά» , το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά γιορτάζει!

Πειραιάς. Όλη η πόλη μια γιορτή. Το ταξίδι στον πολιτισμό, ξεκινά για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με την παράσταση «Δρόμοι του Πειραιά» - σύλληψη, σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού και τη συμμετοχή σημαντικών καλλιτεχνών αλλά και των μουσικών του Πολεμικού Ναυτικού, της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Πειραιά, της Παιδικής και Νεανικής Χορωδίας του Ωδείου Τερψιθέας Πειραιά. Πρόκειται για μια πολυδιάστατη οπτικοακουστική τελετή έναρξης µε κέντρο τον άνθρωπο.
Μνήμες, εικόνες και τραγούδια θυμίζουν το χθες και τρυφερά συνομιλούν με το σήμερα.

Ο Φωκάς Ευαγγελινός σημειώνει για την παράσταση «Δρόμοι του Πειραιά»:
«Τα εγκαίνια του ∆ηµοτικού Θεάτρου Πειραιά, αποτελούν ένα ξεχωριστό και σπουδαίο γεγονός, καθώς πρόκειται για έναν θρυλικό χώρο που ακουµπάει χρονολογικά σε τρείς αιώνες. Η πολύτιµη κληρονοµιά που φέρει, οι καλλιτεχνικές και οι ιστορικές µνήµες που «αναβρύζουν» και κυρίως η υπερηφάνεια των Πειραιωτών για το κόσµηµα της περιοχής τους, µας επιβάλλουν τον λεπτοµερή σχεδιασµό µιας πολυδιάστατης οπτικοακουστικής τελετής έναρξης µε κέντρο τον άνθρωπο: αυτόν που µέσα σε αυτά τα εκατόν τριάντα χρόνια λειτουργίας του θεάτρου το επισκέφθηκε, ψυχαγωγήθηκε µέσα σε αυτό, δούλεψε και νοηµατοδότησε µε την παρουσία του την λειτουργία του.
Όπως και εκείνοι, που πέρασαν από εδώ αφήνοντας την αύρα τους, έτσι κι εµείς, η δηµιουργική οµάδα και οι σηµαντικοί ηθοποιοί που συµµετέχουν, χαιρόµαστε που µας υποδέχεται λαµπερό και ξανανιωµένο, έτοιµο να σαλπάρει στα θεατρικά και µουσικά πέλαγα. Καλό του ταξίδι!»

Στην παράσταση «Δρόμοι του Πειραιά» με σειρά εµφάνισης τραγουδούν οι καλλιτέχνες: Τζίνα Φωτεινοπούλου, Γιάννης Μπέζος, Ελένη Κοκκίδου, Ευαγγελία Μουµούρη, Σταµάτης Φασουλής, Θανάσης Αλευράς, ∆ηµήτρης Λιγνάδης, Κερασία Σαµαρά, Γιάννης Ζουγανέλης.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελήθηκε η Εύα Νάθενα.

Αλέκος Γιάνναρος, Φωτισμοί
Γιώργος Ζαχαρίου, Μουσική Διεύθυνση-Ενορχήστρωση
Λάμπρος Λιάβας, Μουσική Επιμέλεια
Άγγελος Παπαδόπουλος, Video Artist
Παναγιώτης Πορτοκαλάκης, Σκηνοθέτης Video