Καυτές κορμάρες καβαλάνε... αρκούδους

18.10.2013
Αν μη τι άλλο ανατρεπτικότατος ο γάλλος φωτογράφος Λουκ Ντάρκο (Luke Darko), που εκθέτει την νέα του σειρά φωτογραφιών με τίτλο «Η Ωραία και το Τέρας». Σ΄αυτήν προσπαθεί να «φέρει» κοντά τον κόσμο των «αρκούδων» και τον κόσμο της υψηλής μόδας. Και όταν λέμε «αρκούδων» μην πάει ο νους σας στα ευτραφή μεγαλόσωμα ζωάκια που ζουν στα όρη και στα άγρια βουνά. Στην γκέι αργκό ο όρος αρκούδα συμβολίζει τους δασύτριχους παχουλούς άνδρες. Η έκθεση αυτή φωτογραφιών έχει στόχο να παρουσιάσει μία εικόνα ανδρισμού που τείνει να εξαλειφθεί στη σύγχρονη κοινωνία, στη κοινωνία όπου οι άνδρες είναι περισσότερο «ανδρόγυνοι» από ποτέ και που τα τριχωτά σώματα θεωρούνται σχεδόν αποκρουστικά (ιδιαίτερα στις γκέι κοινότητες). O ίδιος ο Ντάρκο αναφέρει χαρακτηριστικά «Είμαι μοιρασμένος ανάμεσα σε δύο κόσμους: ο πρώτος είναι ο επαγγελματικός μου χώρος, αυτός της μόδας, όπου τα πάντα παρουσιάζονται ωραιοποιημένα, χωρίς καμία ατέλεια... Ο δεύτερος κόσμος μου είναι περισσότερο προσωπικός: άντρες πολύ αρρενωποί, περισσότερο αλλά και λιγότερο νέοι, σώματα στα οποία προσπαθώ να αποκαλύπτω μια χάρη και ένα συναίσθημα που ίσως να μην είναι αντιληπτά με την πρώτη ματιά, μια εικόνα που δεν ανταποκρίνεται στους αισθητικούς κανόνες της κοινωνίας μας». Επιμέλεια: Γ.Οικονόμου

Αν μη τι άλλο ανατρεπτικότατος ο γάλλος φωτογράφος Λουκ Ντάρκο (Luke Darko), που εκθέτει την νέα του σειρά φωτογραφιών με τίτλο «Η Ωραία και το Τέρας». Σ΄αυτήν προσπαθεί να «φέρει» κοντά τον κόσμο των «αρκούδων» και τον κόσμο της υψηλής μόδας. Και όταν λέμε «αρκούδων» μην πάει ο νους σας στα ευτραφή μεγαλόσωμα ζωάκια που ζουν στα όρη και στα άγρια βουνά. Στην γκέι αργκό ο όρος αρκούδα συμβολίζει τους δασύτριχους παχουλούς άνδρες.

Η έκθεση αυτή φωτογραφιών έχει στόχο να παρουσιάσει μία εικόνα ανδρισμού που τείνει να εξαλειφθεί στη σύγχρονη κοινωνία, στη κοινωνία όπου οι άνδρες είναι περισσότερο «ανδρόγυνοι» από ποτέ και που τα τριχωτά σώματα θεωρούνται σχεδόν αποκρουστικά (ιδιαίτερα στις γκέι κοινότητες).

O ίδιος ο Ντάρκο αναφέρει χαρακτηριστικά «Είμαι μοιρασμένος ανάμεσα σε δύο κόσμους: ο πρώτος είναι ο επαγγελματικός μου χώρος, αυτός της μόδας, όπου τα πάντα παρουσιάζονται ωραιοποιημένα, χωρίς καμία ατέλεια... Ο δεύτερος κόσμος μου είναι περισσότερο προσωπικός: άντρες πολύ αρρενωποί, περισσότερο αλλά και λιγότερο νέοι, σώματα στα οποία προσπαθώ να αποκαλύπτω μια χάρη και ένα συναίσθημα που ίσως να μην είναι αντιληπτά με την πρώτη ματιά, μια εικόνα που δεν ανταποκρίνεται στους αισθητικούς κανόνες της κοινωνίας μας».

Επιμέλεια: Γ.Οικονόμου