"Μου άλλαξες τη ζωή": Αντιδράσεις στο θάνατο του Λου Ριντ

29.10.2013
Μετά την ειδηση του θανάτου του μουσικού θρύλου, πολλοί καλλιτέχνες γέμισαν τα timelines για να τιμήσουν τη μνήμη του.

Ο Λου Ριντ (Lou Reed), ένας από τους σπουδαιότερους μουσικούς, στιχουργούς και τραγουδιστές δεν είναι πια στη ζωή και πολλοί συνάδελφοι του όπως επίσης ηθοποιοί και σκηνοθέτες εξέφρασαν τη θλίψη του για τον θάνατο του στα social media και τον τίμησαν επί σκηνής.

«Δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσω τη λύπη μου για το θάνατο του Λου Ριντ. Ήταν εκεί όλη μου τη ζωή. Ευχαριστώ το Θεό που υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι όπως ο Λου που ζουν με τους δικούς τους κανόνες αλλιώς φανταστείτε πόσο βαρετός θα ήταν ο κόσμος. Ήξερα τον Λου από την αρχή της καριέρας του και ήταν γεμάτος καλοσύνη. Η μουσική του θα ζήσει για πάντα. Είμαστε όλοι δέσμιοι του χρόνου αλλά την απώλεια του Λου, η ζωή είναι σαν ένα χοιροστάσιο.»- Μόρισει (Morrissey)

«Ο Λου Ριντ είναι ο λόγος για όλα όσα κάνω. Είμαι σοκαρισμένος. Όταν ήμουν 18 χρονών μου άλλαξες τη ζωή και δε θα το ξεχάσω ποτέ!» Άλμπερτ Χάμοντ (Albert Hammond Jr.)

«Ο κύριος Λου Ριντ είχε ένα όνειρο: Velvet the underground και να αλλάξει τη μουσική σκηνή. Τώρα έφυγε για πάντα.» #RIP Lou Reed, an un-Perfect Day – Κέβιν Σμιθ (Kevin Smith)

«RIP Lou Reed. Σ’ ευχαριστώ για τους όμορφους/σκοτεινούς στίχους και μουσική αλλά για τη στάση ζωής σου. Με ενέμπνευσες από τότε που ήμουν έφηβος μέχρι σήμερα.» Νικι Σιξ των Motley Crue

«Η Νέα Υόρκη έχασε ένα από τα σπουδαιότερα δώρα μας σήμερα.» - Ράσελ Σίμονς (Russel Simons) συνιδιοκτήτης της εταιρίας Def Jam.

«RIP. Η μουσική ζει για πάντα» - LL Cool J.

«#RIP Lou Reed. Νιώθω πολύ τυχερή που μοιράστηκα τη σκηνή μαζί σου. Μια στιγμή, ένα τραγούδι κι ένας άνθρωπος που δε θα ξεχάσω ποτέ.»- Σάρον Τζόουνς (Sharon Jones)

«R.I.P. Lou Reed. Walk on the peaceful side.» The Who

«Μία μοναδική στο είδος της ψυχή του δρόμου που δημιούργησε το μέλλον και άφησε ιστορία. Είμαι πολύ στεναχωρημένη» - Τζούλιετ Λούις (Juliette Lewis)

«Τεράστιο σοκ η είδησης της απώλειας του Λου Ριντ» Κιμ Γκόρντον (Kim Gordon) των Sonic Youth

«Έμαθα τον Λου Ριντ και τους Velvet Underground από τη διασκευή του Rock n Roll των Janes Addiction. Ήταν ένα μοναδικό ταλέντο. RIP Λου και σ’ ευχαριστώ.» Τομ Μορέλο (Tom Morello)

Οι Arctic Monkeys στη χθεσινή τους συναυλία στο Λίβερπουλ μόλις επέστρεψαν στη σκηνή για encore διασκεύασαν το «Walk on the wild side», παρέα με τον πρώην κιθαρίστα των Coral, Μπιλ Ράιντερ (Bill Ryder) σε μία λίγο πιο ακουστική εκδοχή:

Κ.Π