Φωτογραφίζει τις ομοφυλοφιλικές του ονειρώξεις

31.10.2013
Άλλος ένας ανατρεπτικός καλλιτέχνης που προσεγγίσει την τέχνη της φωτογραφίας με έναν σουρεαλιστικό και ... προκλητικό τρόπο! Ο αμερικανός δημιουργός Άρθουρ Τρες (Arthur Tress) έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης με μια έκθεση που περιλαμβάνει τις πιο γνωστές φωτογραφικές σειρές του, από την περίοδο 1956-2006. Στο έργο του συνδυάζει το συνειδητό με το υποσυνείδητο, το φανταστικό με το πραγματικό, συχνά μάλιστα με ένα σουρεαλιστικό ύφος, χαρακτηριστικό της ιδιαίτερης γραφής του. Η σειρά Tress Facing Up (από όπου προέρχονται και οι παραπάνω φωτογραφίες) αποτελεί μια αλληγορία των ομοφυλοφιλικών ονείρων του ίδιου του Tress. Ορισμένα έργα ενδέχεται να θίξουν την ευαισθησία του κοινού. Οι ανήλικοι κάτω των 18 ετών πρέπει να συνοδεύονται για την είσοδό τους στην έκθεση. Διάβασε περισσότερα για την έκθεση ΕΔΏ... Χ.Τ.

Άλλος ένας ανατρεπτικός καλλιτέχνης που προσεγγίσει την τέχνη της φωτογραφίας με έναν σουρεαλιστικό και ... προκλητικό τρόπο! Ο αμερικανός δημιουργός Άρθουρ Τρες (Arthur Tress) έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης με μια έκθεση που περιλαμβάνει τις πιο γνωστές φωτογραφικές σειρές του, από την περίοδο 1956-2006.

Στο έργο του συνδυάζει το συνειδητό με το υποσυνείδητο, το φανταστικό με το πραγματικό, συχνά μάλιστα με ένα σουρεαλιστικό ύφος, χαρακτηριστικό της ιδιαίτερης γραφής του. Η σειρά Tress Facing Up (από όπου προέρχονται και οι παραπάνω φωτογραφίες) αποτελεί μια αλληγορία των ομοφυλοφιλικών ονείρων του ίδιου του Tress. Ορισμένα έργα ενδέχεται να θίξουν την ευαισθησία του κοινού. Οι ανήλικοι κάτω των 18 ετών πρέπει να συνοδεύονται για την είσοδό τους στην έκθεση.

Διάβασε περισσότερα για την έκθεση ΕΔΏ...

Χ.Τ.