«Τα έφτιαξε» με τον εαυτό της...

07.11.2013
Είμαστε σίγουροι ότι δεν έχετε ξαναδεί τέτοια ζευγάρια ποτέ ξανά. Και ο λόγος είναι ότι σε αυτά τα ζευγάρια ο άνδρας και η γυναίκα είναι το ίδιο πρόσωπο. Η ελληνικής καταγωγής φωτογράφος Πηνελόπη Κολιοπούλου (Penelope Koliopoulou) ζει και εργάζεται στην Αγγλία και η φωτογραφική της σειρά με τίτλο «Self Portraits» έχει σηκώσει... φρύδια. Η Πηνελόπη δούλεψε αυτή τη σειρά στο πλαίσιο του μάστερ της στο London College of Fashion. Οι εμπνεύσεις της ήρθαν από φιλικά ζευγάρια, τους γονείς της, και από ανθρώπους που παρατήρησε στο δρόμο. Επίσης, έμπνευση πήρε και από κακές χολιγουντιανές ερωτικές κομεντί, στις οποίες τα ζευγάρια της φαίνονταν παράξενες καρικατούρες. Η ίδια λέει για τη δουλειά της: «Δημιουργώ πορτρέτα του εαυτού μου. Οραματίζομαι ένα ζευγάρι: πώς μοιάζουν, το lifestyle, τα ρούχα, το σπίτι και μετά επιλέγω μια σκηνή από την καθημερινότητα. Με βάση αυτά βρίσκω την τοποθεσία που ταιριάζει πιο πολύ στο προφίλ του ζευγαριού μου και διαλέγω ρούχα από την ντουλάπα μου. Ντύνομαι ως το ένα από τα δύο πρόσωπα και βγάζω κάποιες φωτογραφίες. Μετά ντύνομαι ως το άλλο πρόσωπο και δημιουργώ διαφορετικούς τρόπους που διαντιδρούν. Μετά, χρησιμοποιώ το Photoshop για να ενώσω το ζευγάρι.» Χ.Τ.

Είμαστε σίγουροι ότι δεν έχετε ξαναδεί τέτοια ζευγάρια ποτέ ξανά. Και ο λόγος είναι ότι σε αυτά τα ζευγάρια ο άνδρας και η γυναίκα είναι το ίδιο πρόσωπο. Η ελληνικής καταγωγής φωτογράφος Πηνελόπη Κολιοπούλου (Penelope Koliopoulou) ζει και εργάζεται στην Αγγλία και η φωτογραφική της σειρά με τίτλο «Self Portraits» έχει σηκώσει... φρύδια. Η Πηνελόπη δούλεψε αυτή τη σειρά στο πλαίσιο του μάστερ της στο London College of Fashion. Οι εμπνεύσεις της ήρθαν από φιλικά ζευγάρια, τους γονείς της, και από ανθρώπους που παρατήρησε στο δρόμο. Επίσης, έμπνευση πήρε και από κακές χολιγουντιανές ερωτικές κομεντί, στις οποίες τα ζευγάρια της φαίνονταν παράξενες καρικατούρες.

Η ίδια λέει για τη δουλειά της: «Δημιουργώ πορτρέτα του εαυτού μου. Οραματίζομαι ένα ζευγάρι: πώς μοιάζουν, το lifestyle, τα ρούχα, το σπίτι και μετά επιλέγω μια σκηνή από την καθημερινότητα. Με βάση αυτά βρίσκω την τοποθεσία που ταιριάζει πιο πολύ στο προφίλ του ζευγαριού μου και διαλέγω ρούχα από την ντουλάπα μου. Ντύνομαι ως το ένα από τα δύο πρόσωπα και βγάζω κάποιες φωτογραφίες. Μετά ντύνομαι ως το άλλο πρόσωπο και δημιουργώ διαφορετικούς τρόπους που διαντιδρούν. Μετά, χρησιμοποιώ το Photoshop για να ενώσω το ζευγάρι.»

Χ.Τ.