Ανησυχία για αγνοούμενο μέλος των Pussy Riot

08.11.2013

Τα δύο μέλη των Pussy Riot, Ναντέζντα Τολοκονίκοβα (Nadezhda Tolokonnikova) και Μαρία Αλεκίνα (Maria Alekhina) είναι στη φυλακή ύστερα από τις κατηγορίες για χουλιγκανισμό, υποκινούμενο από θρησκευτικό μίσος, διατάραξη δημόσιας τάξης λόγω της περφόρμανς τους στον Καθεδρικό Ναό της Μόσχας πριν ένα χρόνο.

Το τρίτο μέλος της μπάντας Γεκατερίνα Σαμουτσεβιτς (Yekaterina Samutsevich) ενώ είχε προφυλακιστεί μαζί τους, αφέθηκε ελεύθερη και το τελευταίο νέο που είχαμε από τις υπόλοιπες ήταν πως η Ναντέζκα είχε ξεκινήσει απεργία πείνας ως διαμαρτυρία για την άσχημη κατάσταση στους κρατούμενους.

Τώρα η τελευταία αγνοείται εδώ και 3 εβδομάδες, ενισχύονται οι ανησυχίες για την υγεία της αφού ήταν πολύ αδύναμη και ο σύζυγος της Πιότρ Βερζίλοβ (Piotr Verzilov) έχει ξεκινήσει έρευνες στη Σιβηρία και έχει ζητήσει βοήθεια απ όλους μέσω των social media ώστε να βρεθούν τα ίχνη της όσο πιο γρήγορα γίνεται.

«Η διοίκηση της φυλακής IK 50 στη μέση του δάσους του Krasnoyarsk μας είπαν σήμερα πως δεν την έχουν εκεί και δεν ξέρουν πότε θα έρθει πίσω. 19 μέρες χωρίς κανένα σημαδί από τη Νadya» έγραψε στο twitter o Πιότρ και είναι όλη στην αναμονή για νεότερα.

Κ.Π