Αντιγόνη Βαλάκου: Στιγμιότυπα από τη θεατρική της πορεία

12.11.2013
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών μία από τις σημαντικότερες πρωταγωνίστριες του ελληνικού θεάτρου, αλλά και του κινηματογράφου, η Αντιγόνη Βαλάκου. Με σπουδαίο ρεπερτόριο, που καλύπτει 60 χρόνια πορείας στο ελληνικό θέατρο, η Αντιγόνη Βαλάκου έσβησε χθες 11/11 στον Ευαγγελισμό, όπου νοσηλευόταν εδώ και μια εβδομάδα. Η σπουδαία και «ακριβή» θεατρίνα, υπηρέτησε με συνέπεια και ήθος το σανίδι σε μια καλλιτεχνική πορεία, που μετρά μόνο επιτυχίες και τιμητικές διακρίσεις. Ας θυμηθούμε μερικά στιγμιότυπα από την πλούσια πορεία της στη μεγάλη οθόνη και στο θεατρικό σανίδι. Ανάμεσα στις φωτογραφίες βλέπουμε την Αντιγόνη Βαλάκου: - Με την Μιράντα Μυράτ - «Όταν ξυπνάει το παρελθόν» - Στην Επίδαυρο στις Φόνισσες του Ευριπίδη, από το Αμφιθέατρο του Σπ. Ευαγγελάτου, στο ρόλο της Ιοκάστης. - Στις Φόνισσες με τον Κων/νο Μαρκουλάκη - Στον «Ματωμένο Γάμο» του ΚΘΒΕ - Με τον Πέτρο Κωλέττη - Με τον Αλέκο Αλεξανδράκη - «Παραμονή Πρωτοχρονιάς» - Με τον ηθοποιό Δημήτρη Καμπερίδη - Στο κύκνειο άσμα της, ως θρυλική Μαντάμ Φλο στο Αγγέλων Βήμα (2011) υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιώργου Καραμίχου. Χ.Τ.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών μία από τις σημαντικότερες πρωταγωνίστριες του ελληνικού θεάτρου, αλλά και του κινηματογράφου, η Αντιγόνη Βαλάκου. Με σπουδαίο ρεπερτόριο, που καλύπτει 60 χρόνια πορείας στο ελληνικό θέατρο, η Αντιγόνη Βαλάκου έσβησε χθες 11/11 στον Ευαγγελισμό, όπου νοσηλευόταν εδώ και μια εβδομάδα. Η σπουδαία και «ακριβή» θεατρίνα, υπηρέτησε με συνέπεια και ήθος το σανίδι σε μια καλλιτεχνική πορεία, που μετρά μόνο επιτυχίες και τιμητικές διακρίσεις. Ας θυμηθούμε μερικά στιγμιότυπα από την πλούσια πορεία της στη μεγάλη οθόνη και στο θεατρικό σανίδι.

Ανάμεσα στις φωτογραφίες βλέπουμε την Αντιγόνη Βαλάκου:

- Με την Μιράντα Μυράτ - «Όταν ξυπνάει το παρελθόν»

- Στην Επίδαυρο στις Φόνισσες του Ευριπίδη, από το Αμφιθέατρο του Σπ. Ευαγγελάτου, στο ρόλο της Ιοκάστης.

- Στις Φόνισσες με τον Κων/νο Μαρκουλάκη

- Στον «Ματωμένο Γάμο» του ΚΘΒΕ

- Με τον Πέτρο Κωλέττη

- Με τον Αλέκο Αλεξανδράκη - «Παραμονή Πρωτοχρονιάς»

- Με τον ηθοποιό Δημήτρη Καμπερίδη

- Στο κύκνειο άσμα της, ως θρυλική Μαντάμ Φλο στο Αγγέλων Βήμα (2011) υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιώργου Καραμίχου.

Χ.Τ.