Feta Bar: Φάε φέτα κι έλα βράδυ!

12.11.2013
Η φέτα στα καλύτερά της! Ένα μοντέρνο γαλακτοπωλείο στις βιτρίνες του οποίου φιγουράρουν σε πρώτο πλάνο τα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα.

Δεν είναι wine bar, δεν είναι champagne bar, δεν είναι prosciutto bar ... είναι feta bar! Σου μυρίζει δεν σου μυρίζει η φετούλα η χωριάτικη, αυτό το πρωτότυπο μπαρ θα σε ενθουσιάσει γιατί τη σερβίρει και την πουλάει στα καλύτερά της, σε αμέτρητους γευστικούς συνδυασμούς.

Πρόκειται για ένα φρέσκο μαγαζί στη Θεσσαλονίκη, το Mia Feta, που είναι ένας πραγματικός ναός των γαλακτοκομικών. Ένα μοντέρνο γαλακτοπωλείο στις βιτρίνες του οποίου φιγουράρουν σε πρώτο πλάνο τα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα. Εδώ πωλούνται γαλακτοκομικά, τυριά, γάλατα, γιαούρτι από τη φάρμα της biopan, ξινόγαλα, όλα από την εταιρία Κουρέλλας (Kourellas). Φέτα αιγοπρόβεια, φέτα πρόβεια, φέτα αιγοπρόβεια βαρελίσια, λευκό αγελαδινό τυρί, λευκό κατσικίσιο, λευκό light τυρί, μοσχοτύρια και όλα τα καλούδια του Θεού.

Το γάλα ταξιδεύει φρέσκο καθημερινά από τα Γρεβενά απ' όπου κατάγεται ο ιδιοκτήτης του γαλακτοπωλείου Γιώργος Παπαστεργίου, ενώ πολλά προϊόντα έχουν διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς. Ταυτόχρονα, θα βρει κανείς παραδοσιακά προϊόντα κατά κύριο λόγο από τη Δυτική Μακεδονία αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Το πρωτοποριακό, όμως, στοιχείο του Mia feta είναι ότι όλα αυτά τα προϊόντα μπορεί να τα γνωρίσει ο πελάτης δοκιμάζοντάς τα, απολαμβάνοντας ελληνικό παραδοσιακό πρωϊνό, μεσημεριανό και βραδινό σε δημιουργικά πιάτα με ιδιαίτερες συνταγές, σε συνδυασμό με επιλεγμένα ελληνικά κρασιά.

Με το μοτό 'taste and shop", ο πρώτος κρίκος στην αλυσίδα Mia feta-feta bar δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη, πολύ σύντομα, όμως, αναμένεται να ανοίξουν δύο ακόμη καταστήματα σε Αθήνα και Γλυφάδα.

Παύλου Μελά 14, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 221 120
https://www.facebook.com/miafetafetabar

Χ.Τ.