Κρεμασμένος τ' ανάποδα στο ψηλότερο κτίριο του κόσμου

13.11.2013
Πάμε στο Ντουμπάι και μπάι μπάι! Αυτός ο φωτογράφος θα έπρεπε να δουλεύει εναερίτης στο Cirque du Soleil. Και μόνο που αγναντεύεις τη θέα από εκεί πάνω, τρέμεις σαν το φύλλο. Φτάνοντας στην κορυφή του υψηλότερου ουρανοξύστη στον κόσμο, μετά από δύο ώρες σκαρφάλωμα, ο Άλισντεϊρ Μίλερ (Alisdair Miller) βρίσκεται 2,700 πόδια πιο κοντά στο Θεό. Και εκεί απαθανατίζει την πιο εκπληκτική θέα της πόλης του Ντουμπάι ... όλα ανάποδα. Ο Μίλερ είδε και έπαθε να φτάσει στην κορυφή, στα 828 μέτρα, σκαρφαλώνοντας πάνω στις επικίνδυνες ατσάλινες σκάλες του Burj Khalifa. Ο 42χρονος Μίλερ περιέγραψε αυτή του την εμπειρία ως "mind blowing"... ήτοι του τίναξε τα μυαλά. Συνεχίζοντας το φωτογραφικό του αφιέρωμα στο Ντουμπάι, ο Μίλερ μάς δείχνει με τις εικόνες του γιατί η πόλη αυτή είναι ένα πραγματικό τεχνολογικό θαύμα. X.T. Info: Ο ουρανοξύστης Μπουρτζ Χαλίφα (Burj Khalifa), γνωστός και ως Μπουρτζ Ντουμπάι, είναι το πιο ψηλό κτήριο στον κόσμο, με ύψος 828 μέτρα. Η κατασκευή του ξεκίνησε στις 21 Σεπτεμβρίου 2004 και ολοκληρώθηκε την 1 Οκτωβρίου 2009. Τα εγκαίνιά του πραγματοποιήθηκαν στις 4 Ιανουαρίου 2010. Eίναι ορατός από απόσταση 100 χιλιομέτρων, υπό καλές καιρικές συνθήκες. Έχει συνολικά 24.348 παράθυρα και το σύστημα καθαρισμού του κόστισε 8 εκ. δολ. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο υψηλότερος όροφος έχει διαφορά θερμοκρασίας από τον πρώτο 6-7 βαθμούς Κελσίου. Στον εξωτερικό χώρο του Μπουρτζ Χαλίφα υπάρχει ένα σιντριβάνι, το Dubai Fountain, που η κατασκευή του κόστισε 217 εκατ. δολ. Το σιντριβάνι έχει 6.600 φώτα και 50 προβολείς, έχει μήκος 275 μέτρα και εκτοξεύει νερό σε ύψος 150 μέτρων. Πηγή wikipedia.

Πάμε στο Ντουμπάι και μπάι μπάι! Αυτός ο φωτογράφος θα έπρεπε να δουλεύει εναερίτης στο Cirque du Soleil. Και μόνο που αγναντεύεις τη θέα από εκεί πάνω, τρέμεις σαν το φύλλο. Φτάνοντας στην κορυφή του υψηλότερου ουρανοξύστη στον κόσμο, μετά από δύο ώρες σκαρφάλωμα, ο Άλισντεϊρ Μίλερ (Alisdair Miller) βρίσκεται 2,700 πόδια πιο κοντά στο Θεό.

Και εκεί απαθανατίζει την πιο εκπληκτική θέα της πόλης του Ντουμπάι ... όλα ανάποδα. Ο Μίλερ είδε και έπαθε να φτάσει στην κορυφή, στα 828 μέτρα, σκαρφαλώνοντας πάνω στις επικίνδυνες ατσάλινες σκάλες του Burj Khalifa. Ο 42χρονος Μίλερ περιέγραψε αυτή του την εμπειρία ως "mind blowing"... ήτοι του τίναξε τα μυαλά. Συνεχίζοντας το φωτογραφικό του αφιέρωμα στο Ντουμπάι, ο Μίλερ μάς δείχνει με τις εικόνες του γιατί η πόλη αυτή είναι ένα πραγματικό τεχνολογικό θαύμα.

X.T.

Info:

Ο ουρανοξύστης Μπουρτζ Χαλίφα (Burj Khalifa), γνωστός και ως Μπουρτζ Ντουμπάι, είναι το πιο ψηλό κτήριο στον κόσμο, με ύψος 828 μέτρα. Η κατασκευή του ξεκίνησε στις 21 Σεπτεμβρίου 2004 και ολοκληρώθηκε την 1 Οκτωβρίου 2009. Τα εγκαίνιά του πραγματοποιήθηκαν στις 4 Ιανουαρίου 2010. Eίναι ορατός από απόσταση 100 χιλιομέτρων, υπό καλές καιρικές συνθήκες. Έχει συνολικά 24.348 παράθυρα και το σύστημα καθαρισμού του κόστισε 8 εκ. δολ. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο υψηλότερος όροφος έχει διαφορά θερμοκρασίας από τον πρώτο 6-7 βαθμούς Κελσίου.
Στον εξωτερικό χώρο του Μπουρτζ Χαλίφα υπάρχει ένα σιντριβάνι, το Dubai Fountain, που η κατασκευή του κόστισε 217 εκατ. δολ. Το σιντριβάνι έχει 6.600 φώτα και 50 προβολείς, έχει μήκος 275 μέτρα και εκτοξεύει νερό σε ύψος 150 μέτρων. Πηγή wikipedia.