Ανοιχτή επιστολή στον Πούτιν από τον Μακ Κάρτνεϊ

15.11.2013
Ο 71χρονος μουσικός και τραγουδιστής προσπαθεί γι άλλη μια φορά να επηρεάσει τα συντηρητικά μυαλά των ρώσων κυβερνόντων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πολ Μακ Κάρτνεϊ (Paul Mc Cartney) προσπαθεί να αλλάξει της γνώμη της ρωσικής κυβέρνησης. Όταν επικρατούσε πανικός με τη σύλληψη των Pussy Riot , είχε ταχθεί υπέρ τους και είχε δηλώσει δημόσια μαζί με αρκετούς καλλιτέχνες πως δε συμφωνεί με την απόφαση των δικαστικών αρχών και τώρα υπερασπίζεται τους συλληφθέντες της Greenpeace.

Ο 71χρονος τραγουδιστής έγραψε μια ανοιχτή επιστολή στο site του η οποία απευθύνεται στον Βλαδιμίρ Πούτιν (Vladimir Putin) και αντιδρά για την προφυλάκιση των 28 ακτιβιστών της οργάνωσης και δύο δημοσιογράφων που κατηγορήθηκαν για χουλιγκανισμό λόγω της διαμαρτυρίας τους ενάντια στη γεώτρηση πετρελαίου στον Αρκτικό ωκεανό.

«Βλαδιμίρ, εκατομμύρια κόσμου σε πάρα πολλές χώρες θα ήταν ευγνώμονες αν έβαζες ένα τέλος σ’ αυτή την ιστορία. Καταλαβαίνω πως οι ρωσικές αρχές είναι διαχωρισμένες από τη ρωσική κυβέρνηση αλλά αναρωτιέμαι αν θα μπορούσες να ασκήσεις κάποια επιρροή πάνω τους ώστε να επιστρέψουν οι διαμαρτυρόμενοι στις οικογένειες τους.» αναφέρει στο κείμενο του τον πρώην Σκαθάρι. Βέβαια με όλη αυτή την παράλογη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα με τους απαράδεκτους νόμους δε νομίζουμε να πτοηθεί ο Ρώσος πρόεδρος.

Κ.Π