Έκθεση κόμικ «Ένα τσιγάρο χρόνος»

18.11.2013
Έρωτες, χωρισμοί, στιγμές δραματικής σιωπής και ξεκαρδιστικά, σουρεαλιστικά ξεσπάσματα… όλα στο χρόνο που παίρνει να καπνίσεις ένα τσιγάρο.

Η Ξάνθη από το 1715 είναι πασίγνωστη για τα καπνά της. Από το 1860 ήδη, η καλλιέργεια και η εμπορία των καπνών της περιοχής υπήρξαν φορείς οικονομικής αλλά και πολιτιστικής ανάπτυξης της πόλης.

Στο 2ο Φεστιβάλ Κωμωδίας Ξάνθης (2012), με αφορμή αυτό το κομμάτι της ιστορίας της πόλης, παρουσιάστηκε η έκθεση κόμικ «Ένα τσιγάρο χρόνος» των Τάσου Παπαϊωάννου και Ηλία Κυριαζή. Η σειρά δημοσιεύθηκε σε 41 επεισόδια στο ένθετο «9» της Ελευθεροτυπίας.

Πρόκειται για μια σειρά με ελεύθερο θέμα που επιτρέπει στους δημιουργούς να πειραματιστούν με διάφορα στυλ και τεχνοτροπίες σε μονοσέλιδες, αυτοτελείς ιστορίες. Ο μόνος συνδετικός κρίκος, και συγχρόνως αυτό που κάνει το κόμικ να ξεχωρίζει, είναι ότι κάθε ιστορία έπρεπε να ξεκινά με το άναμμα ενός τσιγάρου και να τελειώνει με το σβήσιμο του.

Έρωτες, χωρισμοί, στιγμές δραματικής σιωπής και ξεκαρδιστικά, σουρεαλιστικά ξεσπάσματα… όλα στο χρόνο που παίρνει να καπνίσεις ένα τσιγάρο.

Η ίδια έκθεση εγκαινιάζει τη συνεργασία του Φεστιβάλ Κωμωδίας Ξάνθης με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και μαζί πραγματοποιούν την πρώτη παράλληλη εκδήλωση του Φεστιβάλ στην Αθήνα. Στην έκθεση της σειράς «Ένα τσιγάρο δρόμος» παρουσιάζεται και το ακυκλοφόρητο 42ο και τελευταίο επεισόδιο της σειράς.

Info:

Από Δευτέρα 25 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013
Πρώτη Παράλληλη Εκδήλωση του 3ου Φεστιβάλ Κωμωδίας Ξάνθης στην Αθήνα
Έκθεση Κόμικ από τους Τάσο Παπαϊωάννου & Ηλία Κυριαζή
«Ένα τσιγάρο χρόνος»

Εκθεσιακός χώρος 1ου ορόφου
Ώρες λειτουργίας: 18:00 -22:00
Είσοδος Ελεύθερη

Έκθεση Κόμικ από τους Τάσο Παπαϊωάννου & Ηλία Κυριαζή
www.comedyfest.gr

Τάσος Παπαϊωάννου: www.onemanshowstudio.com
Ηλίας Κυριαζής: www.iliaskyriazis.com

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78,
Tηλ. 210 3418 550, Ιστοσελίδα: www.mcf.gr.