Δείτε το Σινικό Τείχος των... Αιδοίων (και πώς φιλοτεχνήθηκε)

20.11.2013
Τα αιδοία 400 γυναικών βρίσκονται αυτήν την περίοδο ανηρτημένα σ΄έναν τοίχο μήκους 9 μέτρων, ο οποίος ταξιδεύει στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου! Υπεύθυνος γι΄αυτό το καλλιτεχνικό πρότζεκτ είναι ο βρετανός καλλιτέχνης Τζέιμι Μακάρτνεϊ (Jamie McCartney). O Μακάρτνεϊ επί πέντε χρόνια προσπαθούσε να δημιουργήσει το «Μεγάλο Τείχος των Αιδοίων» με στόχο τον προβληματισμό και τη συζήτηση γύρω από την γυναικείο κόλπο, ένα ανθρώπινο όργανο ταμπού, που για πολλές γυναίκες αποτελεί πηγή άγχους, αλλά και δυσφορίας. Για το λόγο αυτό συγκέντρωσε 400 γυναίκες εθελόντριες μεταξύ 18 και 76 ετών, από διαφορετικές χώρες και πήρε τα εκμαγεία των αιδοίων τους. Ανάμεσα στις γυναίκες αυτές υπήρχαν μητέρες και κόρες, δίδυμες γυναίκες, γυναίκες εγκυμονούσες, τρανσέξουαλ, ακόμη και γυναίκες που έχουν υποστεί αιδοιοπλαστική. Κάπως έτσι δημιουργήθηκαν σε 1.5 τόνος γύψου, 10 ταμπλό με 40 εκμαγεία το καθένα και κάπως έτσι τα απόκρυφα σημεία 400 γυναικών βγήκαν σε δημόσια θέα. Το πρωτότυπο αυτό Τείχος δεν έχει λοιπόν καμία σχέση με την πορνογραφία ή την ερωτική τέχνη. Ο Μακάρτνεϊ δεν στοχεύει στον ερωτικό ερεθισμό, αλλά στο να μπορεί κάποιος να κοιτάξει το γυναικείο γεννητικό όργανο χωρίς να αισθάνεται ντροπή, παρά μόνο περιέργεια και θαυμασμό. Τα πάνελ με τα αιδοία που σας παρουσιάζουμε στις φωτογραφίες είναι διαφορετικά. Σας προκαλούμε να βρείτε τις διαφορές! Γ.Ο

Τα αιδοία 400 γυναικών βρίσκονται αυτήν την περίοδο ανηρτημένα σ΄έναν τοίχο μήκους 9 μέτρων, ο οποίος ταξιδεύει στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου!

Υπεύθυνος γι΄αυτό το καλλιτεχνικό πρότζεκτ είναι ο βρετανός καλλιτέχνης Τζέιμι Μακάρτνεϊ (Jamie McCartney). O Μακάρτνεϊ επί πέντε χρόνια προσπαθούσε να δημιουργήσει το «Μεγάλο Τείχος των Αιδοίων» με στόχο τον προβληματισμό και τη συζήτηση γύρω από την γυναικείο κόλπο, ένα ανθρώπινο όργανο ταμπού, που για πολλές γυναίκες αποτελεί πηγή άγχους, αλλά και δυσφορίας.

Για το λόγο αυτό συγκέντρωσε 400 γυναίκες εθελόντριες μεταξύ 18 και 76 ετών, από διαφορετικές χώρες και πήρε τα εκμαγεία των αιδοίων τους. Ανάμεσα στις γυναίκες αυτές υπήρχαν μητέρες και κόρες, δίδυμες γυναίκες, γυναίκες εγκυμονούσες, τρανσέξουαλ, ακόμη και γυναίκες που έχουν υποστεί αιδοιοπλαστική.

Κάπως έτσι δημιουργήθηκαν σε 1.5 τόνος γύψου, 10 ταμπλό με 40 εκμαγεία το καθένα και κάπως έτσι τα απόκρυφα σημεία 400 γυναικών βγήκαν σε δημόσια θέα.

Το πρωτότυπο αυτό Τείχος δεν έχει λοιπόν καμία σχέση με την πορνογραφία ή την ερωτική τέχνη. Ο Μακάρτνεϊ δεν στοχεύει στον ερωτικό ερεθισμό, αλλά στο να μπορεί κάποιος να κοιτάξει το γυναικείο γεννητικό όργανο χωρίς να αισθάνεται ντροπή, παρά μόνο περιέργεια και θαυμασμό.

Τα πάνελ με τα αιδοία που σας παρουσιάζουμε στις φωτογραφίες είναι διαφορετικά. Σας προκαλούμε να βρείτε τις διαφορές!

Γ.Ο