Φρίκη: Κάνει τέχνη με πόδια νεκρών ζώων

23.01.2014
Κάποιος ρίχνει πασιέντζα, κάποιος άλλος παίζει μπιλιάρδο, άλλος καπνίζει πούρο, άλλοι κάνουν μανικιούρ…. Δραστηριότητες που κανονικά θα ήταν πολύ συνηθισμένες αν πίσω τους δεν «κρύβονταν» πρωταγωνιστές δεν ήταν νεκρά ζώα! Το που αρχίζει και που τελειώνει η τέχνη είναι σίγουρα ένα αναπάντητο αιώνιο ερώτημα, ωστόσο εμείς δεν μπορούμε να θεωρήσουμε τις εν λόγω φωτογραφίες τέχνη. Πιο πολύ μας γεννούν συναισθήματα φρίκης παρά πρωτοτυπίας και έμπνευσης. Αρκεί να σας πούμε πως πασιέντζα «παίζουν» τα νεκρά μέλη ενός αλιγάτορα και μπιλιάρδο ενός αστακού, μανικιούρ τα νεκρά πόδια κοτόπουλων, ενώ το πούρο είναι καρφωμένο σε ένα πόδι γουρουνιού. Την ιδέα αυτής της φωτογράφησης είχε το ζεύγος των Ντειβιντ Λουτσιάνο (Davide Luciano) και Κλαούντια Φίκα (Claudia Ficca) και μάλιστα την τιτλοφόρησαν με τον υπαινικτικό τίτλο «Cold Feet» (Κρύα Πόδια). Γ.Ο

Κάποιος ρίχνει πασιέντζα, κάποιος άλλος παίζει μπιλιάρδο, άλλος καπνίζει πούρο, άλλοι κάνουν μανικιούρ…. Δραστηριότητες που κανονικά θα ήταν πολύ συνηθισμένες αν πίσω τους δεν «κρύβονταν» πρωταγωνιστές δεν ήταν νεκρά ζώα!

Το που αρχίζει και που τελειώνει η τέχνη είναι σίγουρα ένα αναπάντητο αιώνιο ερώτημα, ωστόσο εμείς δεν μπορούμε να θεωρήσουμε τις εν λόγω φωτογραφίες τέχνη. Πιο πολύ μας γεννούν συναισθήματα φρίκης παρά πρωτοτυπίας και έμπνευσης.

Αρκεί να σας πούμε πως πασιέντζα «παίζουν» τα νεκρά μέλη ενός αλιγάτορα και μπιλιάρδο ενός αστακού, μανικιούρ τα νεκρά πόδια κοτόπουλων, ενώ το πούρο είναι καρφωμένο σε ένα πόδι γουρουνιού. Την ιδέα αυτής της φωτογράφησης είχε το ζεύγος των Ντειβιντ Λουτσιάνο (Davide Luciano) και Κλαούντια Φίκα (Claudia Ficca) και μάλιστα την τιτλοφόρησαν με τον υπαινικτικό τίτλο «Cold Feet» (Κρύα Πόδια).

Γ.Ο