Φάγαμε στο Πιάτο της Βούλας στου Ψυρρή

03.02.2014
Μπορεί να διανύουμε καιρούς τεράστιας οικονομικής κρίσης, ωστόσο τις καλές προσπάθειες το κοινό ξέρει πάντα να τις ανταμείβει.

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2013 και ένα χρόνο μετά το «Πιάτο» στο Παλαιό Φάληρο η ΒούλαΓιαννουκάκου δημιούργησε στην καρδιά του Ψυρρή σε ένα υπέροχο παλιό αρχοντικό οίκημα του 1876 στην οδό Αναργύρων 6, ένα κλασικό Ελληνικό μεζεδοπωλείο με ατμόσφαιρα παλιάς αθηναϊκής γειτονιάς.

Στο καινούργιο «Πιάτο» υπάρχει ακριβώς το ίδιο μενού με το «αδελφάκι» του και ή ίδια γαστρονομική φιλοσοφία που έχει να κάνει με την αυθεντική Ελληνική κουζίνα και με παραδοσιακές γεύσεις χωρίς ίχνος επιτήδευσης.



Εμάς τουλάχιστον μας κέρδισε ολοκληρωτικά, όχι μόνο ο καλαίσθητος μίνιμαλ διάκοσμος του χώρου που σεβόταν απόλυτα το παλιό αρχοντικό και ανέδυε την αλλοτινή μεγαλοπρέπειά του, αλλά και οι ντελικάτες γεύσεις της Βούλας που μας ταξίδεψαν νοερά για λίγο πίσω στην Παλιά Αθήνα.

Υπό τους ήχους της ζωντανής ελληνικής μουσικής ( που υπάρχει κάθε Πέμπτη- Παρασκευή- Σάββατο- Κυριακή) και με τη βοήθεια της γλυκύτατης Ιουλίας ήπιαμε μία παραδοσιακή ρακί για να μας… ανοίξει η όρεξη και ξεκινήσαμε.

* Baby Πλευρώτους και Τηγανιά Κρασάτη

Ιδανική αρχή με μία δροσερή σαλάτα «Πιάτο» που περιείχε ρόκα, μαρούλι, ραντίτσιο και το αγαπημένο μας ψητό μανούρι περιχυμένα με μία λεπτή σως λαχανικών και συνέχεια με baby πλευρώτους μανιτάρια σβησμένα με κρασί, χοιρινή τηγανιά που έλιωνε στο στόμα και με τα κεφτεδάκια της γιαγιάς που αποτελούν το must του καταστήματος (όχι άδικα, καθώς είναι υπερβολικά αφράτα με έντονο άρωμα δυόσμου).

*Κοτόπουλο μπυράτο και Ψαρονέφτι- μετσοβόνε


Συνέχεια με το καυτερούτσικο «Κοτόπουλο Μπυράτο», μαγειρεμένο σε μπύρα και κάρυ και με το «Ψαρονέφρι με μετσοβόνε» που έκλεψε και τις προτιμήσεις της βραδιάς, καθώς συνδύαζε άψογα το τρυφερό χοιρινό φιλέτο με το καπνιστό τυρί Μετσόβου.

Για επιδόρπιο δοκιμάσαμε μία απαλή σοκολατόπιτα με έντονη γεύση λικέρ και ένα εξαιρετικά ελαφρύ τσιζκέικ που έκλεισαν άψογα τη βραδιά μας. Σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα να το επισκεφθείτε. Θα φάτε σε πολύ λογικές τιμές και θα αναθεωρήσετε την έννοια του καλού κλασικού μεζεδοπωλείου.

INFO:
Κατάστημα Παλαιού Φαλήρου : Αγίου Αλεξάνδρου 46
Τηλέφωνο: 210 9802903
Κατάστημα Αθήνας : Αγίων Αναργύρων 6 Ψυρρή (νέο κατάστημα)

Γεωργία Οικονόμου

[email protected]