Ημίγυμνο ζόμπι τρομοκρατεί φοιτητές

06.02.2014
Ένα γλυπτό που μοιάζει με ζωντανό άνθρωπο και απεικονίζει έναν ημίγυμνο άνδρα μέσα στο χιόνι, έχει προκαλέσει μικτές αντιδράσεις στους φοιτητές ενός κολεγίου της Μασαχουσέτης. Το έργο, με τίτλο «Υπνοβάτης» (Sleepwalker), ανήκει στον νεοϋορκέζο καλλιτέχνη Τόνι Ματέλι (Tony Matelli) και τοποθετήθηκε σε μια πολυσύχναστη περιοχή στην πανεπιστημιούπολη του Wellesley College, ως διαφήμιση της έκθεσης των έργων του καλλιτέχνη εκεί. Ωστόσο, οι φοιτητές μόλις αντίκρισαν το άγαλμα ταράχτηκαν (όχι άδικα, αφού το γλυπτό μοιάζει εκπληκτικά με ζωντανό ζόμπι) και ζήτησαν την άμεση απομάκρυνσή του και την τοποθέτησή του μέσα στο μουσείο Davis. Μέχρι σήμερα, σχεδόν 300 άνθρωποι, έχουν υπογράψει για να απομακρυνθεί το άγαλμα, ενώ σύμφωνα με την πρόεδρο του κολεγίου, έχει σχεδιαστεί ώστε να προκαλέσει «συζητήσεις και απροσδόκητες νέες ιδέες».

Ένα γλυπτό που μοιάζει με ζωντανό άνθρωπο και απεικονίζει έναν ημίγυμνο άνδρα μέσα στο χιόνι, έχει προκαλέσει μικτές αντιδράσεις στους φοιτητές ενός κολεγίου της Μασαχουσέτης.

Το έργο, με τίτλο «Υπνοβάτης» (Sleepwalker), ανήκει στον νεοϋορκέζο καλλιτέχνη Τόνι Ματέλι (Tony Matelli) και τοποθετήθηκε σε μια πολυσύχναστη περιοχή στην πανεπιστημιούπολη του Wellesley College, ως διαφήμιση της έκθεσης των έργων του καλλιτέχνη εκεί.

Ωστόσο, οι φοιτητές μόλις αντίκρισαν το άγαλμα ταράχτηκαν (όχι άδικα, αφού το γλυπτό μοιάζει εκπληκτικά με ζωντανό ζόμπι) και ζήτησαν την άμεση απομάκρυνσή του και την τοποθέτησή του μέσα στο μουσείο Davis. Μέχρι σήμερα, σχεδόν 300 άνθρωποι, έχουν υπογράψει για να απομακρυνθεί το άγαλμα, ενώ σύμφωνα με την πρόεδρο του κολεγίου, έχει σχεδιαστεί ώστε να προκαλέσει «συζητήσεις και απροσδόκητες νέες ιδέες».