Παγκόσμια περιοδεία για τους 5 Seconds of Summer

14.03.2014
Δεν υπάρχει σταματημός για τους 5 Seconds of Summer.

Μετά το χτύπημα Number 1 στο iTunes Album chart σε 42 χώρες με μια μόνο ανακοίνωση του, το κουαρτέτο ξεπούλησε όλη την περιοδεία του στη Βόρεια Αμερική σε μόλις πέντε λεπτά. Για πρώτη φορά το ‘τρέξιμό’ τους ως ‘πρωταγωνιστές’ θα ξεκινήσει στις 11 Απριλίου στο Σαν Φρανσίσκο και θα περάσει σαν τον άνεμο, μία εκδρομή σε 10 πόλεις των Η.Π.Α. και του Καναδά.

?Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που θα παίξουμε στην πρώτη μας βορειοαμερικανική περιοδεία" δήλωσε η μπάντα. "Οι Αμερικάνοι οπαδοί μας είναι πραγματικά τρελοί! Το λατρεύουμε αυτό! Ανυπομονούμε να τους δούμε όλους τον Απρίλιο. "

Μετά το πολυαναμενόμενο τρέξιμο τους στις ΗΠΑ, τα αγόρια θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους One Direction για την παγκόσμια περιοδεία τους, που ξεκινάει στις 25 Μαΐου στο Croke Park, UK. Η περιοδεία στα μεγάλα στάδια θα ξεκινήσει στη Βόρεια Αμερική την 1η Αυγούστου στο Rogers Centre στο Τορόντο και θα περατωθεί μόλις στις 5 Οκτωβρίου στο Μαϊάμι.

Ενώ το ντεμπούτο EP «She Looks So Perfect» της μπάντας που είναι εμποτισμένο με pop-punk στοιχεία αναμένεται την 1 Απριλίου από την Capitol Records, η προ-παραγγελία ξεκίνησε την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου και χτύπησε την # 3 θέση στο U.S.  iTunes chart. Η συλλογή των τεσσάρων τραγουδιών περιλαμβάνει το ομώνυμο κομμάτι, μία anthemic ωδή στη νεανική αγάπη και τα εσώρουχα American Apparel.

Το συνοδευτικό βίντεο για το "She Looks So Perfect " έκανε το ντεμπούτο του στο VEVO τη Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου και αμέσως έγινε μία παγκόσμια τάση στη μόδα. Οι προβολές ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο σε μόλις 24 ώρες και ανεβαίνει σταθερά από τότε.

Με καταγωγή από μια μικρή πόλη στα Δυτικά Προάστια του Σίδνεϊ, στην Αυστραλία, ο Luke (17), ο Mikey (18), ο Calum (18) και ο Ash (19) άρχισαν να χτίζουν μία απίστευτα αφοσιωμένη βάση οπαδών τους μετά την ανάρτηση videos στο YouTube. Με το πολύ γρήγορο πέρασμα  δεκαοκτώ μηνών και, αφού πέρασαν το 2013 περιοδεύοντας στον κόσμο με τους One Direction, η μπάντα έχει συσσωρεύσει μια πρωτοφανή βάση -περισσοτέρων από 9 εκατομμύριων- οπαδών, σε ένα συνδυασμό από Twitter Followers, 1,5 εκατ. Facebook Likes και πάνω από 40 εκατομμύρια προβολές στο YouTube...πριν ακόμη κυκλοφορήσει το single τους.

Το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να προσφέρει μια γεύση για το τι γίνεται στην προώθηση μέσα στα καταστήματα, ώστε να γνωρίζουν στις ΗΠΑ. Οι οπαδοί του Ηνωμένου Βασιλείου σχηματίζουν σειρές στους δρόμους και ουρές γύρω από το τετράγωνο σε χιλιάδες, συγκεντρώνονται έξω από χώρους, περιμένουν έξω από ραδιοφωνικούς σταθμούς για πάνω από 24 ώρες και ακολουθούν τους 5 Seconds of Summer σε κάθε κίνηση καθώς εκείνοι γυρίζουν τη χώρα για την προώθηση του EP.

Πριν από την «έφοδο» τους στις Πολιτείες, τα αγόρια θα ζεσταθούν σε μια περιοδεία στην Βρετανία. Οι όγδοη -ημερομηνία ξεπούλησε μέσα σε λιγότερο από πέντε λεπτά και θα κορυφωθεί με δύο συναυλίες στο εμβληματικό Shepherd’s Bush Empire του Λονδίνου.