Επανέρχονται οι Foster The People

14.03.2014
Τo Supermodel που κυκλοφορεί στις 18 Μαρτίου από την Columbia Records, είναι το πολυαναμενόμενο δεύτερο άλμπουμ των Foster The People.

Με παραγωγό τον Paul Epwort, το ?Supermodel? αποτελεί τη συνέχεια του ντεμπούτου άλμπουμ τους ?Torches? που κυκλοφόρησε το 2011 και ήταν ένα από τα καλύτερα άλμπουμ εκείνης της χρονιάς.

Έχοντας ηχογραφηθεί σε διάφορα μέρη ανά τον κόσμο, το Supermodel ξεκίνησε, όταν ο frontman Mark Foster και ο παραγωγός Paul Epworth, δημιούργησαν ένα στούντιο στο Μαρόκο, στο τέλος του 2012. «Δεν είχαμε κανόνες. Απλώς, δημιουργήσαμε ότι περισσότερο μπορούσαμε μέσα σε επτά μέρες. Και μέσα σε αυτό το πνεύμα αναζήτησης και ανακάλυψης, καταλήξαμε τυχαία στην μουσική ταυτότητα αυτού του δίσκου? είπε ο Foster. Από το Μαρόκο το άλμπουμ συνέχισε το ταξίδι του μαζί με τον Foster και το συγκρότημα. Συνέχισαν να το δουλεύουν στα Woodshed Studios στο Malibu, στα Henson Studios και Bronson Island στο Los Angeles, ενώ ολοκληρώθηκε στο στούντιο του Epworth’s στο Λονδίνο.

Το πρώτο single του άλμπουμ είναι το "Coming Of Age" και στην επίσημη ιστοσελίδα τους, http://www.fosterthepeople.com, έχουν ανεβάσει το βίντεο του τραγουδιού, που ουσιαστικά είναι μια οπτική καταγραφή της δημιουργίας μιας τοιχογραφίας εμπνευσμένη από το νέο άλμπουμ. Η τοιχογραφία δημιουργήθηκε και παραμένει σε ένα κτίριο στο κέντρο του Λος Άντζελες από τις μεγαλύτερες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι Foster The People είναι οι Foster, Cubbie Fink και Mark Pontius. Δημιουργήθηκαν το 2009 από τον Foster, ενώ το 2011 γνώρισαν τεράστια επιτυχία με το πρώτο τους άλμπουμ Torches, που πούλησε περίπου 2εκ. Αντίτυπα και πάνω από 9εκ. Singles παγκοσμίως. Το Torches περιλάμβανε το Pumped Up Kicks, μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες εκείνης της χρονιάς και όπως έγραψε και το Spin, The Year’s Anthem. Επιπλέον, περιείχε και τα Don’t Stop (Color On The Walls), Houdini, και Helena Beat. Οι Foster the People με το ντεμπούτο άλμπουμ τους κατάφεραν να κερδίσουν 3 υποψηφιότητες στα βραβεία Grammy, αυτές για Best Alternative Album, Best Pop Duo/Group Performance για το ?Pumped Up Kicks? και Best Short Form Music Video για το ?Houdini.