Και όμως! Έβαλε στο σκάνερ τους αγαπημένους του

14.03.2014
Τα αγαπημένα του πρόσωπα είχε την ιδεά να σκανάρει ο γερμανός καλλιτέχνης Τιλ Κόνεκερ ( Τill Κoenneker) στην προσπάθειά του να «παγώσει» μία στιγμή τους στον χρόνο. Και όταν λέμε τα σκάναρε, δεν εννοούμε ότι απλώς σκάναρε μια φωτογραφία του προσώπου τους (αυτό άλλωστε το έχουμε κάνει οι περισσότεροι). Πήρε τους ανθρώπους και τους σκάναρε στην πραγματικότητα σε ένα απλό οικιακό σκάνερ, κομμάτι κομμάτι σε πραγματικές διαστάσεις και εν συνεχεία ένωσε απλώς τα…κομμάτια τους. Με παραμορφωμένα πρόσωπα, επιμηκυμένα πόδια και χέρια και ρούχα περιέργως τεντωμένα ή τσαλακωμένα, τα αγαπημένα του πρόσωπα απαθανατίζονται σε περίεργες ιδιωτικές στιγμές με ένα τρόπο σχεδόν σουρεαλιστικό. Ο καλλιτέχνης σύμφωνα με δηλώσεις του σκανάρει αυτούς που βρίσκονται εξαιρετικά κοντά του, βήμα βήμα, προσπαθώντας να κατασκευάσει ένα φανταστικό σύμπαν της προσωπικής του πραγματικότητας. Γ.Οικονόμου

Τα αγαπημένα του πρόσωπα είχε την ιδεά να σκανάρει ο γερμανός καλλιτέχνης Τιλ Κόνεκερ ( Τill Κoenneker) στην προσπάθειά του να «παγώσει» μία στιγμή τους στον χρόνο. Και όταν λέμε τα σκάναρε, δεν εννοούμε ότι απλώς σκάναρε μια φωτογραφία του προσώπου τους (αυτό άλλωστε το έχουμε κάνει οι περισσότεροι).

Πήρε τους ανθρώπους και τους σκάναρε στην πραγματικότητα σε ένα απλό οικιακό σκάνερ, κομμάτι κομμάτι σε πραγματικές διαστάσεις και εν συνεχεία ένωσε απλώς τα…κομμάτια τους. Με παραμορφωμένα πρόσωπα, επιμηκυμένα πόδια και χέρια και ρούχα περιέργως τεντωμένα ή τσαλακωμένα, τα αγαπημένα του πρόσωπα απαθανατίζονται σε περίεργες ιδιωτικές στιγμές με ένα τρόπο σχεδόν σουρεαλιστικό.

Ο καλλιτέχνης σύμφωνα με δηλώσεις του σκανάρει αυτούς που βρίσκονται εξαιρετικά κοντά του, βήμα βήμα, προσπαθώντας να κατασκευάσει ένα φανταστικό σύμπαν της προσωπικής του πραγματικότητας.

Γ.Οικονόμου